Hakim Ziyech

Ziyech: ‘Wij moeten kampioen worden’

Hakim Ziyech bewees in de thuiswedstrijd tegen Excelsior andermaal zijn waarde voor Ajax. Zijn vrije trap betekende de 3-1 en dus de overwinning voor de hoofdstedelingen. Na afloop liet de middenvelder tegenover de camera van FOX Sports weten opgelucht te zijn na zijn rake bal. “Het werd tijd. Het heeft lang geduurd en was ook wel goed geweest.”

“Natuurlijk wil je altijd goals maken, maar de laatste tijd zijn het meer assist dan goals,” vervolgt Ziyech zijn verhaal. “Ik oefen een aantal keer per week op vrije trappen, maar alleen als we er tijd voor hebben.” De afgelopen weken keerde het Ajax-publiek zich regelmatig tegen de frivole middenvelder, maar tegen Excelsior klonk er weer luid gejuich vanaf de tribune. “Ik hoor ze een keer juichen, en dat was niet eens terwijl ik scoorde. Maar dat is voelbal. Ik vind het hypocriet, maar ik kan er ook om lachen. Zo zit voetbal nou eenmaal in elkaar.”

Dankzij de overwinning ligt de titelstrijd weer open. In één week tijd verkleinden de Amsterdammers de achterstand met 5 punten. “Toen we  van PSV gewonnen hadden wist ik dat het open lag en nu is het helemaal open. Wij moeten kampioen worden. Wij zijn voetballen de beste van de competitie, als we geconcentreerd spelen en als team voetballen”, besluit de Drontenaar.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Christiaan Stevens

Christiaan Stevens