Hakim Ziyech interview

Ziyech wijt uitschakeling niet aan wisselbeleid

Hakim Ziyech is het niet eens met de kritiek op het wisselbeleid van Marcel Keizer. Vooral de wissel waarbij Dolberg in de slotfase werd vervangen door Zeefuik werd volop bekritiseerd door supporters en media. “Na de wissel hadden we ook kunnen blijven aanvallen. Het is dan zonde dat de twee goals vallen nadat die wissel heeft plaatsgevonden”, stelt Ziyech in gesprek met FOX Sports.

Hij analyseert de laatste twee tegengoals. “Bij de 2-2 staan er twee man vrij, die moet je gewoon dekken, en bij de 3-2 gaan we er overal half in. Dan kan je naar de wissels gaan wijzen, maar je moet gewoon zorgen dat je je poot erin zet.” De spelmaker baalt enorm. “Je komt zo goed terug in de tweede helft. Dan is het een schande hoe je het uiteindelijk weggeeft. Er was helemaal niks aan de hand. We kregen kansen om de 3-1 te maken en dan let je twee momenten niet op en geef je het helemaal weg. We hebben ook genoeg kansen gecreëerd om de wedstrijd op slot te gooien.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.