Aanstaande zondag speelt Ajax haar laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De kersverse landskampioen zal zondagmiddag aantreden tegen FC Groningen in de Euroborg. De thuisploeg zal geen erehaag vormen voor de Amsterdammers, die afgelopen weekend de titel pakten in de Eredivisie. In Engeland is het een traditie om dit te doen als tegenstander wanneer er gespeeld wordt tegen de kampioen. FC Groningen-directeur Hans Nijland vindt niet dat zijn club die Engelse gewoonte moet kopiëren.

In de afgelopen dagen heeft Nijland veel reacties gehad van supporters over het vormen van een erehaag tegen Ajax. Hij kreeg zowel positieve als negatieve reacties van Groningers. Binnen de club is nu besloten om te kiezen voor een andere optie: de Euroborg geeft Ajax een waardig applaus. “Dat is bijvoorbeeld ook een mooie uiting van respect”, geeft Nijland aan.

De wedstrijd begint zondag om 14:30 uur en staat onder leiding van Reinold Wiedemeijer. FC Groningen heeft aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. Ajax zal in het Noorden voor het eerst aantreden in de nieuwe uitshirts.
 

Reageren op dit bericht