Zorgen voor Ten Hag over De Jong: “Werd erger naarmate wedstrijd vorderde”

Ajax boekte vanavond een makkelijke 6-2 zege op Excelsior. Aanstaande dinsdag staat Juventus alweer te wachten in de kwartfinale van de Champions League. De grote vraag is of Frenkie de Jong deze wedstrijd zal halen. De Ajax-middenvelder moest zich na 28 minuten laten vervangen.

De aanstaande speler van Barcelona had last van een hamstringblessure. Ajax-trainer Erik ten Hag weet niet of De Jong de wedstrijd tegen Juventus zal halen. “Daar kan ik natuurlijk nog niet heel veel over zeggen”, zegt de coach van Ajax na afloop voor de camera van FOX Sports. “Hij had last van een opspelende hamstring, vandaar dat ik hem gewisseld heb. We wilden verder geen risico lopen en stonden ook al met 1-0 voor. We hebben hem eraf gehaald en gaan kijken hoe het zich de komende uren en dagen gaat ontwikkelen.”

Ten Hag zegt dat De Jong voor de wedstrijd tegen Excelsior geen blijk gaf van fysieke ongemakken. “Nee, hij was fit om te spelen. Ik zag hem tijdens de wedstrijd niet lekker bewegen en dat werd alleen maar erger naarmate de wedstrijd vorderde. Vandaar dat we besloten hebben om verder geen risico te nemen”, aldus de oefenmeester.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.