Matthijs de Ligt

“Zou zinvol zijn om nog een volledig seizoen te blijven”

Matthijs de Ligt wordt door de rijkste clubs van Europa in de gaten gehouden. De 18-jarige aanvoerder van Ajax geldt als een van de grootste verdedigende talenten ter wereld. Volgens drie voormalige trainers van Ajax, Danny Blind, Marcel Keizer en Peter Bosz, zou de Ajacied er goed aan doen om nog minstens één seizoen in Amsterdam te blijven. Maar of dat zal gebeuren?

“We kunnen hem allemaal nog graag bij Ajax willen zien, maar de realiteit is in het huidige voetbal anders”, zegt Danny Blind tegen Voetbal International. “Als een club van het kaliber Barcelona zich meldt, dan wordt het proces in werking gezet. Dat houd je niet tegen, zo zit de markt gewoon in elkaar. Toch zou het in mijn ogen zinvol zijn om nog een volledig seizoen in Amsterdam te blijven, maar dan wel met de weerstand van Europees voetbal”, aldus het toekomstig lid van de RvC.

Ook Marcel Keizer, de eerste helft van het huidige seizoen nog de trainer van De Ligt, hoopt dat de international nog een jaar bij Ajax blijft. “Hij is nog zo jong, maar laat tegelijkertijd zien dat hij een hoger niveau aankan. Daardoor wordt hij overal direct geaccepteerd, zoals destijds bij Ajax 1”, aldus de nu nog werkeloze coach die op de shortlist staat van Excelsior.

Peter Bosz liet De Ligt zijn debuut maken in Ajax 1. “Een nieuwe volgende prikkel kan goed zijn, maar dan moet hij verzekerd zijn van speelminuten. En hij is nog jong, dit is pas zijn eerste volledige seizoen als basisspeler in het profvoetbal. Uiteindelijk komt die stap hogerop er zeker, het gaat vooral om de afweging wat het goede moment is”, vindt de voormalige coach van Borussia Dortmund. “Maar Matthijs is een intelligente jongen, die precies weet wat hij wil”, denkt Bosz. “Dus ik heb daar alle vertrouwen in.”

Volgens zaakwaarnemer Barry Hulshoff moet De Ligt zich vooral blijven ontwikkelen, dat is de prioriteit. “Hij is pas achttien, dus moet hij vooral veel vlieguren maken en de kans krijgen om te groeien. Waar dat is? En wanneer? Daar is hij nog niet uit. Maar de ontwikkeling staat voorop, het financiële aspect is van secundair belang”, aldus de voormalige verdediger van het Gouden Ajax van de jaren ’70.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.