Zwak Ajax lijdt puntenverlies en gaat met kater het jaar uit

Ajax is er niet in geslaagd om het seizoen af te sluiten met een overwinning. De Amsterdammers kwamen in Tilburg vroeg op voorsprong via Antony, maar maakte de rest van het duel een zeer matige indruk. Willem II kon zo gemakkelijk op de been blijven en in de tweede helft via Wriedt op gelijke hoogte komen.

Erik ten Hag koos in een regenachtig Tilburg voor dezelfde elf namen als afgelopen zondag tegen ADO Den Haag. Dit betekent dat er opnieuw een basisplaats was voor Huntelaar, en die liet zich direct zien. Al in de vierde minuut combineerde hij zich samen met Antony een weg door de Tilburgse defensie. De Braziliaanse flankspeler leek daarbij te ver aan de buitenkant uit te komen, maar kapte goed terug en schoof de bal in de lange hoek. Deze poging leek houdbaar, maar mede door het kletsnatte veld glipte de bal onder Robbin Ruiter door.

Hierdoor was het verschil op het scorebord snel gemaakt, maar dat was op het veld nog niet terug te zien. Willem II kon prima meekomen met Ajax en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na twintig minuten kreeg de thuisploeg de eerste kans om het duel weer in evenwicht te brengen. Door het wegglijden van Daley Blind ging Ché Nunnely op weg naar een een doelpunt, maar vond André Onana op zijn weg. Ruimt tien minuten later greep de doelman opnieuw goed in toen Kwasi Wriedt opeens voor hem opdook.

Ondanks deze waarschuwingen maakte Ajax ook na de rust geen al te sterke indruk. Het tempo lag te laag waardoor Willem II makkelijk in de wedstrijd kon blijven. Tien minuten na de thee werd de verhouding op het veld ook op het scorebord zichtbaar. Wriedt draaide eenvoudig weg bij Perr Schuur en schoot de bal beheerst in de lange hoek. Niet veel later kreeg Ajax ook een tweede tegenvaller te verwerken. Klaassen kon niet vervanger en moest worden vervangen door Ekkelenkamp.

Ajax moest opnieuw op zoek naar een voorsprong, maar het was Willem II dat het meest aanspraak had op een tweede goal. De Tricolores lieten zich vooral via de sterke Wriedt regelmatig zien in de buurt van Onana. Toch was Ajax in deze fase het dichtste bij een doelpunt. Tadic schoot vanaf rand zestien meter gebied op de buitenkant van de paal. Hierdoor bleef het 1-1. Voor Ten Hag was dat een reden om in te grijpen en bracht Quincy Promes voor Zakaria Labyad.

Zo ging Ajax in de slotfase op zoek naar de winst, en vond deze ook nog bijna. Helaas voor de Amsterdammers werd de schlemiel van de eerste helft, de held van de tweede. Ondanks een karrenvracht aan mogelijkheden bleef Willem II vooral dankzij Ruiter overeind. Zo gaat Ajax wel als koploper het jaar uit, maar niet met de voorsprong waar vooraf op gehoopt werd.

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink