Marcel Keizer

Zwak Ajax struikelt over Heracles Almelo

Het seizoen van Ajax is vanavond niet goed begonnen door met 2-1 te verliezen van Heracles Almelo op het kunstgras in het Polman Stadion. Het stadion waar we 3 jaar geleden nog kampioen werden, na een heerlijke vrije trap van Lasse Schöne, was vanavond niet het stadion waar we konden zegevieren.

Voorafgaande was er veel commotie rondom de afwezigheid van Davinson Sánchez. De Colombiaan was uit de selectie gehaald door trainer Marcel Keizer, omdat hij niet 100% gefocust was op de wedstrijd tegen Heracles. Naar verluidt blijkt Sánchez bezig te zijn met zijn transfer naar Tottenham Hotspurs.

Door de afwezigheid van Sánchez begon vanavond Mitchell Dijks op de linksbackpositie en werd Nick Viergever terug in het centrum gebracht. De jarige Matthijs de Ligt begon daarmee rechts centraal en onze captain Joël Veltman stond gebruikelijk op de rechtsbackpositie. Voor de rest waren er geen verrassingen en begon Ajax om 20:45 uur aan de wedstrijd.

Ajax had in de eerste helft maar liefst 77% balbezit, maar deed er vrijwel niets mee. Voorzetten die blind voor werden gegeven, vrije trappen die alleen maar in de muur belandde. Ajax had dus moeite in de eerste helft om met zoveel balbezit productief te zijn. Daarbij was ook nog eens Heracles vaak gevaarlijk in de omschakeling. Kuwas en Darri waren allebei in counters dichtbij de 1-0. Desalniettemin had Ajax ook kansen. Zo stond Donny van de Beek in de 23e minuut oog in oog met doelman Bram Castro, waarbij de Belg het schot van Donny knap pakte. Later in de eerste helft schoot wederom Van de Beek via een afstandsschot Ajax bijna op voorsprong, maar wederom pareerde Castro zijn schot.

Ajax werd in de tweede helft flink opgejaagd door Heracles. Na wat paniekerige momentjes kwam de ploeg van Keizer er goed uit. In de 50e minuut was Dijks dichtbij de 0-1 met een afstandspegel, waarbij de paal redding bracht voor Heracles. Niet kort daarna was dan eindelijk de bevrijdende goal van Ajax. Na goed voorbereidend werk van Amin Younes, schoot Ziyech met zijn linkerbeen de bal snoeihard in het doel van Castro: 0-1.

Ajax drong steeds meer door na de 0-1 en was zoekende naar de 0-2. Echter schoot Gladon tien minuten na de openingstreffer vanuit een korte voorzet raak. Hij was De Ligt en Onana te snel af en schoof de bal achter de Ajax-goalie: 1-1. Na de gelijkmaker begonnen de Heraclieden leven te krijgen. Kuwas en Van Ooijen waren daarna kort bij de 2-1. Trainer Keizer zette daarna alles om de drie punten naar Amsterdam te nemen. Dijks ging eraf voor Frenkie de Jong en Schöne moest plaatsmaken voor Klaas Jan Huntelaar, die zijn rentree maakte in de Eredivisie.

Heracles voelde dat Ajax vanavond zwak en te pakken was. Er hing een sensatie in de lucht die er ook uiteindelijk aan kwam. In de 82e minuut schoot Kuwas de bal prachtig in de linkerbovenhoek en bracht Almelo daarmee in extase. Keizer bracht nog Cerny voor Kluivert en Huntelaar was nog laat dichtbij de 2-2, maar Castro hield Heracles vanavond op de been. Ajax begint met een valse start aan seizoen 2017-2018, net zoals vorig jaar.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Danique Eijkenboom

Danique Eijkenboom