Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 17 december 2009 21:04 – Bron: Ajaxinside.nl

Ajax heeft de laatste speelronde in de groepsfase van de Europa League verloren van Anderlecht. In de Amsterdam ArenA wonnen de Belgen met 1-3. Romelu Lukaku was met twee treffers de gevierde man. Oleguer schoot nog een bal in eigen doel. De eer werd uiteindelijk gered door Urby Emanuelson die de mooiste treffer van de avond wist te maken. Anderlecht zal als groepswinnaar doorgaan naar de volgende ronde. Ajax eindigt tweede voor Dinamo Zagreb en FC Timisoara.

Ajax begon nog redelijk aanvallend aan het duel. Via Marko Pantelic konden drie grote kansen worden gecreëerd, maar de Serviër speelde de aanvallen niet goed uit. Aan de andere kant kreeg Anderlecht een vrije trap, welke door Lukaku vrij kon worden binnen gekopt, omdat Gregory van der Wiel het duel niet aanging. Niet veel later leverde Oleguer de bal zomaar in bij Biglia, waarna Anderlecht de aanval goed uitspeelde met weer Lukaku als eindstation, 0-2. Ajax zette er maar weinig tegenover en tot overmaat van ramp werd een zwak ingeschoten bal niet goed verwerkt door Maarten Stekelenburg, waarna Oleguer de bal wonderbaarlijk in het eigen doel werkte.

In de tweede helft had Ajax het meeste balbezit en liet Anderlecht zich inzakken. De Amsterdammers wisten echter geen hele grote kansen te creëren. Bij de bezoekers kreeg centrumverdediger Ondrej Mazuch een vrije kopkans, maar de bal belandde in de handen van Stekelenburg. Uiteindelijk wist Ajax toch nog de eer te redden. Een goede één-twee tussen Siem de Jong en Emanuelson, werd door de laatstgenoemde knap binnengeschoten. Martin Jol bracht Luis Suárez, Dennis Rommedahl en Demy de Zeeuw nog in de ploeg om wat te forceren. Echter kwam het enige echte grote gevaar van de voet van Rommedahl die vlak voor tijd de paal raakte. Het bleef bij 1-3.

Vrijdagmiddag zal de loting voor de volgende ronde plaatsvinden, met dus Ajax en Anderlecht in de balletjes.  

Reageren op dit bericht