Zwak Ajax weer terug op aarde na bezoek aan kletsnat Almelo

Een bezoekje aan Almelo heeft opnieuw niet het gewenste resultaat opgeleverd. Voor de vierde keer in vijf jaar slaagde Ajax er niet in om te winnen op bezoek bij Heracles Almelo. De slordige Amsterdammers kwamen op het kletsnatte kunstgras amper tot uitgespeelde kansen en bleven zo steken op 0-0.

Van onderschatting was bij Erik ten Hag geen sprake. De succestrainer hield in Almelo vast aan het elftal dat eerder zo glansrijke afrekende met Borussia Dortmund en PSV. Alleen op de rechtsback positie moest een noodgedwongen wijzingen doorgevoerd worden. Noussair Mazraoui bleef ziek achter in Amsterdam. Zijn vervanger was Devyne Rensch.

Na de 4-0 tegen Dortmund en de 5-0 tegen PSV was de verwachting dat Ajax ook wel even zou afrekenen met Heracles Almelo. In het eerste half uur leek het ook die kant op te gaan. Met name Antony was dreigend. Helaas wist de Braziliaan een aantal mogelijkheden niet om te zetten tot doelpunten. Pas later werd duidelijk hoe pijnlijk deze gemiste kansen waren.

Slordig Ajax worstelt op nat kunstgras

In de loop van de eerste helft begon de thuisploeg wat meer van zich af te bijten. Dit leverde ook het eerste werk op voor Remko Pasveer. De doelman die in prima vorm verkeerd voorkwam dat zijn voormalige werkgever op voorsprong kwam via Delano Burgzorg. Ajax kreeg het steeds lastiger en kwam, vooral door ongekende veel slordigheden, amper door de Almelose muur.

In de tweede helft werd het niet beter. Ajax worstelde met zichzelf en het kletsnatte kunstgras. De benodigde precisie en scherpte die nodig is om de stugge tukkers op de knieën te krijgen, was er geen moment. Een puntendeling leek een steeds logischer resultaat. Dat Heracles uiteindelijk het dichtste bij een overwinning kwam, zegt genoeg. Gelukkig voor Ajax voorkwam Pasveer dat Noah Fadiga de openingstreffer maakte.

Blaswich voorkomt Amsterdamse ontsnapping

Ten Hag probeerde het tij nog te keren door frisse krachten te brengen. Antony en Steven Berghuis werden afgelost door David Neres en Davy Klaassen. Laatstgenoemde dacht nog even matchwinner te worden, maar werd dwarsgezeten door Janis Blaswich. Toen de Duitse doelman met knappe reddingen ook Tadic twee keer van scoren wist te houden, waren de kansen op en was puntverlies een feit.

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink