Heel jammer te constateren maar Ajax is ziek.

De “kweekvijver” voor Europa van jong talent is niet meer van het
nivo van enkele jaren terug. De aanpak en trainers die de jeugd moeten opleiden is WEG. Co Adriaanse..hoofd jeugdopleidingen was de laatste. De laatste die de opleiding van Ajax op AJAX-nivo hield.
Iemand die weet HOE je jeugd op de Ajax-manier laat spelen.
Nu is er geen Directeur jeugdopleidingen meer. Ze hebben voor dat geld liever een manager erbij in de bestuurskamer en in de VIP-room.
Een snelle jongen als Rik van de Boog….van die beurspikkies die vooral naar de aandelen kijken.En het voetbal als bijzaak zien.

De Nederlandse competitie is tegenwoordig voor Ajax al een hele zware kluif. PSV is al vanaf het jaar 2000 veruit de sterkste ploeg en om tweede te worden is ook al een hele zware opgave voor Ajax. Dan is AZ weer te sterk..of nu Twente.

De hele basis van “het Ajax” is weggevallen. Kopstukken uit de organisatie hebben niet meer de overhand qua beslissingen of zijn er niet meer. Tis de tijd van de MANAGERS geworden…zakelijke beslissingen zonder de kracht van Ajax te bewaken. Vleugelspitsen worden niet meer opgeleid in de jeugd en het 4-3-3 systeem is verkwanseld. Nu spelen we net als PSV of Feijenoord 4-2-2 en het ergste is dat Ajax zich nu regelmatig aanpast aan de tegenstander qua speelstijl…het is tegek voor woorden. Met deze organisatie en deze technische structuur binnen Ajax….zal Ajax nooit meer iets voorstellen op Europees nivo. Uitschieter-wedstrijdjes misschien…winnen van Fiorentina…en daarna thuis vernederd worden door Utrecht. Bovendien verspelen ze hun NAAM…Ajax kan alleen teren op het verleden…en daar komt meer en meer stof op te liggen. Straks gaan redelijke talenten of aan te kopen spelers liever naar AZ of Twente. Waarom naar Ajax?? Die magische klank is allang aan het afbrokkelen. En met deze organisatie en structuur binnen Ajax wordt dat elk jaar erger.

Hoe moet het beter??….
-Weg met die managers. Een oud-ajax-voetballers bestuur moet er komen.
-Een directeur jeugdopleiding aanstellen.
-Een trainer die vasthoud aan het AJAX-concept.
-spelers en trainer de tijd geven om een ingespeeld team te worden
en deze groep bij elkaar houden(geen grote dure spelers nodig dus)

Feiten wijzen uit dat dit succes heeft. Kijk naar Barcelona…4 jaar terug wisten we wel ongeveer wie Iniesta en Xavi waren…maar super waren ze niet. En kijk nu eens..supermiddelvelders die iedereen van de mat tikken. En eigen kweek.

Ajax..doe er wat mee, anders wordt je binnen 2 jaar een subtopper in de Nederlandse Competitie. En helaas kan Ajax niet meer spreken over een mickey Mouse competitie…daar is deze te zwaar voor.

Reageren op dit bericht