Supporters Fans Ajax

3 tips voor wanneer je naar de Arena gaat

Ga jij binnenkort naar een voetbalwedstrijd van Ajax in de Johan Cruijff Arena? Dan is het wel belangrijk dat je goed voorbereid bent. Los van het feit dat het ontzettend leuk is en de sfeer fantastisch, wil je natuurlijk wel dat je hier ook optimaal van kunt genieten. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om je warm aan te kleden. Helemaal wanneer je in de tweede ring zit, kan het zijn dat het daar wat harder waait en je het sneller koud hebt. Ook wanneer de zon schijnt is het handig een pet mee te nemen of een zonnebril te dragen. De hele wedstrijd tegen de zon inkijken kan namelijk zorgen voor hoofdpijn. Omdat er daarnaast nog allerlei dingen zijn om rekening mee te houden, willen we graag 3 handige tips met je delen.

Kleed je warm aan

De Arena kan, zeker tijdens de herfst- en wintermaanden, extra koud aanvoelen. Vooral wanneer je de hele wedstrijd zit en dus weinig tot niet beweegt. Je kunt je dus wel voorstellen dat het belangrijk is om je goed en vooral ook lekker warm aan te kleden. Verstandig is om dit in laagjes te doen. Mocht het dan warmer worden, dan kun je bijvoorbeeld je vest of trui uittrekken, zonder dat je het direct koud krijgt. Omdat het niet handig is om je kleding die je hebt uitgetrokken, de hele tijd in je hand te moeten houden, is een goede sporttas voor je kleding een aanrader. Deze kun je makkelijk onder je stoel schuiven, zodat jij, maar ook de mensen die voor je langs willen lopen, er geen last van hebben. Mocht het dan toch wat kouder worden en je wilt je vest weer aantrekken, dan heb je in ieder geval alles bij de hand.

Zorg dat je op tijd vertrekt

Wanneer je naar een wedstrijd van Ajax gaat, dan wil je natuurlijk niets missen. Helemaal omdat er naast jou, nog ruim 50.000 bezoekers naar de Arena komen, is het wel verstandig dat je op tijd vertrekt. Helemaal wanneer je van wat verder weg moet komen, is het aan te raden om bijvoorbeeld een uurtje extra aan te houden. Mocht je er dan toch op tijd zijn, dan kun je nog even rondneuzen in de fanshop en misschien wel een mooie nieuwe weekendtas of tenue van Ajax kopen om daarna de warming up te kunnen bekijken. Ga je met de trein, kies er dan voor om een trein eerder te pakken. Het kan namelijk voorkomen dat de trein vertraging heeft, waardoor je de overstap mist en te laat komt. Er is namelijk niet zo vervelend als dat wanneer de wedstrijd om 14.30 begint, jij pas om 14.31 in het stadion bent. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de mensen waar je langsheen moet om bij je stoeltje te komen.

Regel je tickets

Als echte seizoenkaarthouder heb je natuurlijk je kaarten altijd op zak. Toch kan het zijn dat dit niet het geval is en je ze na de wedstrijd keurig in de kast legt, omdat je anders misschien wel bang bent dat deze kwijtraakt. Handig is dus om voor jezelf even een reminder in de telefoon te zetten, dat je een half uur voordat je vertrekt, even een melding krijgt dat je je kaart moet pakken.

 

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.