Abominabel Ajax ook veel te licht voor Aston Villa: 4-0 nederlaag

Ajax moest het om 21.00 uur in Villa Park doen zonder de routiniers en ’twijfelgevallen’ Bergwijn en Berghuis. Brobbey was er wel weer bij tegen Aston Villa. Dit ging ten koste van Akpom, die in thuiswedstrijd tegen Fortuna in de basis begon. De geschorste Gooijer werd vervangen door Sutalo. Ajax speelde weer in een 532-opstelling.

De eerste tien minuten waren er geen kansen te noteren. Wel een gele kaart voor Rogers na een harde overtreding op Ajax-spits Brobbey. Even later kreeg ook Mannsverk ook geel. De stand op het bord en qua gele kaarten was weer gelijk. De vrije trap leverde voor Aston Villa niets op. Aston Villa kwam even later qua gele kaarten op voorsprong via Watkins. Hij kwam te hard in op Ramaj. De aanvaller blesseerde zichzelf zodanig bij zijn overtreding dat hij een minutenlange blessurebehandeling moest ondergaan. Bailey kreeg in de 22e minuut eigenlijk de eerste kans van de wedstrijd, maar de vroegere Ajacied schoot naast.

Ramaj bleef een nerveuze indruk maken en verspeelde de bal ten koste van een corner. Die werd uitgerekend door Watkins goed ingekopt: 25e minuut 1-0. Rogers maakte vlak daarna weer een overtreding, maar hij werd gespaard door de scheidsrechter. Doelpuntenmaker Watkins kon toch niet meer verder en hij moest eraf. Ajax moest helaas ook voortijdig wisselen: Kaplan voelde aan de hamstring en kon ook niet meer verder. Ajax zette het gelijk om en bracht aanvaller Akpom binnen de lijnen. Ajax wist geen enkele kans te creëren (0 schoten op doel) tot in de blessuretijd, toen een inzet van Brobbey, na goed doorgaan van Akpom, van de lijn werd gehaald. De ruststand bleef echter 1-0. Aston Villa maakte niet veel indruk, maar Ajax nog minder. Het was allemaal te licht en kwalitatief te mager, maar dat is het verhaal van dit hele seizoen.

Ajax kwam ongewijzigd uit de kleedkamer. De Amsterdammers kwamen bijna ongeschonden uit het eerste kwartier…bijna. Ajax krijgt dit seizoen namelijk heel veel goals tegen in het eerste kwartier na rust. Na slecht uitverdedigen van Mannsverk kwam Bailey aan de bal. Na een handige schaar kon de Jamaicaan met rechts uithalen: 2-0. De wedstrijd leek gelopen voor het hulpeloze Ajax. Leek, werd vijf minuten zeker toen schlemiel Manssverk zijn tweede gele kaart kreeg. Zag iedereen aankomen, behalve coach Van ’t Schip blijkbaar. Ajax stortte daarna helemaal in elkaar en kreeg de 3-0 en 4-0 om de oren. De slappe Rensch liet zich bij de 3-0 weer te makkelijk foppen en ook hij raakte zodanig geblesseerd dat hij het veld moest ruimen. Ach, wat valt er nog over te zeggen…complete rampavond met 2 geblesseerde verdedigers, waardeloos voetbal, een slechte coach en een kansloze nederlaag…niets nieuws dit seizoen.

Aanvang:  21.00 uur – Scheidsrechter: Grinfeeld

Scoreverloop:

1-0, Watkins (25)

2-0, Bailey (60)

3-0, Duran (75)

4-0, Diaby (81)

Aston Villa: Martínez; Cash, Diego Carlos (Lenglet/74), Torres, Moreno; Diaby, McGinn, Douglas Luiz (Kellyman/83), Rogers (geel) (Tielemans/46); Bailey (Iroegbunam/74), Watkins (geel) (Durán/33).

Wissels Aston Villa: Digne, Durán, Gauci, Iroegbunam, Kellyman, Kesler-Hayden, Lenglet, Olsen, Tielemans.

Ajax: Ramaj; Rensch (Tahirovic/79), Šutalo (Gaaei/69), Kaplan (Akpom/39), Hato, Sosa; Henderson, Mannsverk (2x geel, rood), Hlynsson, Taylor; Brobbey.

Wissels Ajax: Rulli, Pasveer, Gaaei, Akpom, Forbs, Medić, Rijkhoff, van den Boomen, Vos, Fitz-Jim, Tahirović, Godts.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.