Ajax bekert verder na zege op Den Bosch

Ajax heeft woensdagavond een redelijk eenvoudige zege geboekt op FC Den Bosch. De Amsterdammers waren met 0-2 te sterk in Brabant dankzij doelpunten van Dusan Tadic en Kenneth Taylor waardoor de ploeg van Alfred Schreuder zich plaatste voor de laatste zestien van het KNVB Bekertoernooi.

Bij Ajax begon kersverse aankoop Rulli op goal. Verder maakte Fitz-Jim zijn basisdebuut op het middenveld en begon Lucca in de spits op de plek van de geblesseerde Brobbey. Verder waren er op de bank veel jeugdspelers te vinden omdat de griepgolf naast Bergwijn, Berghuis en Kudus nu ook Timber en Alvarez heeft getroffen.

Ondanks de vele afwezigen was Ajax de bovenliggende partij. De Amsterdammers moesten op zoek naar een opening in de dichtgepakte defensie van Den Bosch. Na ruim een kwartier spelen kreeg Ajax een strafschop toegekend en Tadic schoot de bal onberispelijk raak. Daarna waren Klaassen, Wijndal en Conceicao dichtbij de tweede treffer, maar ze wisten alle drie het net niet te vinden.

In de tweede helft kwam Ajax al snel op de bevrijdende 0-2. Na voorbereidend werk van Wijndal en Tadic schoot Taylor de bal met een droge knal over de grond in de hoek. Twintig minuten voor tijd gunde Schreuder een aantal talenten hun minuten. Debutant Aertsen en ook Jensen en Rasmussen kwamen in het veld en vlak voor tijd mocht ook de pas 16-jarige belofte Hato nog zijn debuut maken in Ajax 1. FC Den Bosch maakte intussen niet echt aanstalten om voor de aansluitingstreffer te gaan en ook Ajax leek tevreden waardoor de wedstrijd eindigde in 0-2.

Opstelling Ajax:
Rulli; Sanchez, Rensch (69′ Aertssen), Bassey, Wijndal (85′ Hato); Klaassen, Fitz-Jim, Taylor (69′ Jensen); Conceicao (69′ Rasmussen), Lucca en Tadic

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.