Ajax blijft in spoor van concurrentie na magere 1-0 winst op NEC

Ajax wist dat de concurrenten Feyenoord, PSV en AZ de volle winst hadden behaald dit weekend. Zaak voor de Amsterdammers om dit ook te doen tegen NEC Nijmegen. Om 16.45 werd er afgetrapt in de Johan Cruijff Arena. Taylor was gepasseerd. Dit had tot gevolg dat Alvarez op het middenveld stond en Bassey in het verdedigingscentrum.

Ajax was direct beter dan NEC. Berghuis schoot in de vijfde minuut op de lat, Alvarez en Bergwijn misten dikke kansen. De enige kans in het eerste deel van de eerste helft kwam door zwak spel en verdedigen van Rensch. Kudus moest corrigeren en kreeg daarvoor een gele kaart. De vrije trap werd door ex-Ajacied Lasse Schone in de muur geschoten.

Het tweede deel van de eerste helft was meer open. De thuisploeg verzuimde zich in het eerste deel te belonen en dat gaf de Nijmegenaren moed. Ajax combineerde wel, maar of de laatste pass was te hard of te zacht of werd niet gegeven. De spelers en fans leken er zich niet al te druk over te maken. Zorgelijk, want het stond gewoon nog 0-0 met rust.

Ajax bleef de eerste zeven minuten worstelen, maar toen waren er Bergwijn en Tadic die een NEC-er de bal ontfutselden, Tadic gaf voor en Kudus rondde ietwat gelukkig af: 1-0! Een meevaller en wellicht dat Ajax daardoor wat minder tegen zichzelf zou spelen met deze voorsprong. Toch kregen de bezoekers een goede kans via Mattsson, maar de NEC-er nam de bal net niet goed aan en Rulli bracht redding. Ajax bleef beter, maar meer dan een kopbal van Kudus via een corner leverde dat niet op.

In de 67e minuut besloot Heitinga tot twee wissels: Berghuis en Bergwijn konden gaan douchen. De twee vervangers waren Taylor en Brobbey. Ajax bleef sterker, maar een voorsprong van slechts 1 goal blijft gevaarlijk. Een ongelukkig moment zit in een klein hoekje. Het spel van Ajax was saai en niet best en NEC begon steeds meer uit de schulp te kruipen. Grillitsch kreeg nog 4 minuutjes speeltijd en de zege werd over de streep getrokken. Het spel wordt er onder Heitinga niet beter op, maar de coach blijft in de Eredivisie nog steeds zonder puntenverlies na zes wedstrijden als leider van Ajax 1.

Aanvang: 16.45 uur – Scheidsrechter: Kamphuis

Scoreverloop:

1-0, Kudus (53)

Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Berghuis (Taylor/67), Álvarez, Klaassen (Grillitsch/90+2); Kudus (geel) (Conceição/90+4), Tadić, Bergwijn (Brobbey/67).

Wissels Ajax: Stekelenburg, Pasveer, Taylor, Brobbey, Lucca, Sánchez, Grillitsch, Baas, Regeer, Fitz-Jim, Conceição, Hato.

NEC: Cillessen; Van Rooij (geel), Márquez, Sandler (Kramer/90+3), El Karouani (Cissoko/85); Schöne (Baldursson/46, geel), Tannane, Proper; Tavsan (Musaba/85), Dimata, Mattsson (Marques/76).

Wissels NEC: Branderhorst, Janse, Bronkhorst, Kramer, Bruijn, Baldursson, Marques, Cissoko, Lartey Sanniez, Musaba.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.