Ajaxinside.nl

Ajax heeft zaterdagavond in een niet al te spectaculair duel een belangrijke overwinning geboekt. De Amsterdammers waren met 0-2 te sterk op bezoek bij Heracles Almelo. Davy Klaassen en Sebastien Haller maakten de doelpunten voor de ploeg van Erik ten Hag. Door de zege loopt Ajax verder uit op naaste achtervolger PSV die eerder op de avond met 2-2 gelijk speelde tegen ADO Den Haag.

In de eerste helft maakte Ajax geen sterke indruk. De eerste grote kans was dan ook voor Heracles. Oud-Ajacied Teun Bijleveld kreeg een enorme kans om de score te openen, maar zag zijn inzet naast de goal verdwijnen. Aan de andere kant had Klaassen zijn vizier wel op scherp. De aanvallende middenvelder rondde een voorzet van Dusan Tadic beheerst af: 0-1. Verder viel er weinig te beleven in beide strafschopgebieden.

In de tweede helft opende Ajax een stuk sterker. De Amsterdammers hadden meer grip op de wedstrijd en waren dreigend. Tadic kreeg een grote kans om de score te verdubbelen, maar hij had teveel tijd nodig en zag zijn inzet geblokt worden. Heel veel kansen wisten beide teams wederom niet te creëren, maar uiteindelijk was toch weer Ajax dat het net wist te vinden. Tadic legde de bal neer bij de tweede paal, werd teruggekopt door Klaassen en Haller tikte de bal met zijn knie tegen de touwen en bepaalde zo de eindstand op 0-2.

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Mazraoui (72′ Rensch), Timber, Blind; Tagliafico; Álvarez, Klaassen (88′ Kudus), Gravenberch; Neres, (72′ Antony) Haller, Tadic (88′ Labyad)