Ajax boekt ruimte zege op SC Cambuur

Ajax heeft zaterdagmiddag een ruime zege geboekt op SC Cambuur. De Amsterdammers waren voor eigen publiek met 4-0 te sterk voor de Friezen. Steven Bergwijn was met twee doelpunten wederom belangrijk voor de ploeg van Alfred Schreuder. Daarnaast maakten ook Devyne Rensch en Mohammed Kudus een doelpunt. Later op de avond verloor PSV bij FC Twente met 2-1 dankzij twee doelpunten van oud-Ajacied Vaclav Cerny waardoor Ajax drie punten uitloopt op de Eindhovenaren.

In de eerste helft was Ajax de ploeg met het meeste balbezit, maar Cambuur trok een gele muur op waar de thuisclub maar moeilijk doorheen kon komen. De eerste grote kans van de wedstrijd van zelfs voor Cambuur via Breij, maar hij schoot over. Ajax was bij vlagen slordig, maar werd beter naar mate de eerste helft vorderde. In de 35e minuut opende Bergwijn de score op aangeven van Berghuis. Vijf minuten later was het opnieuw raak toen Bergwijn van grote afstand hard raak schoot in de rechter onderhoek. 2-0 was ook de ruststand.

In de tweede helft voerde Schreuder direct twee wissels door. Kudus kwam voor Brobbey en Taylor voor Alvarez. Kudus was al snel dichtbij de derde Ajax-treffer en een paar minuten later was het definitief raak. Taylor schoot via de hak van Rensch raak die daardoor het doelpunt op zijn naam krijgt. In de 64e minuut breidde Kudus de voorsprong verder uit door na een goede aanval het eindstation te zijn: 4-0. In de slotfase gebeurde er niet veel. Wel maakten Francisco Conceição en Lucas Ocampos in de tweede helft hun opwachting waarmee ook zij hun officiële debuut hebben gemaakt. Het bleef bij 4-0.

Opstelling Ajax:
Pasveer; Rensch, Timber (79′ Sanchez), Bassey, Blind; Klaassen, Alvarez (46′ Taylor), Berghuis; Tadic (79′ Ocampos), Brobbey (46′ Kudus) en Bergwijn (61′ Conceição)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.