Ajax creëert weer helemaal niets en verliest ook van AZ Alkmaar

Ajax had tegen AZ Alkmaar Vos weer terug. De middenvelder was afgelopen donderdag geschorst tegen AEK Athene. Daartegenin miste Ajax nu weer Sutalo en Berghuis. Beide spelers waren niet wedstrijdfit. Ze werden vervangen door respectievelijk Medic en Van Axel Dongen. Ajax stond zestiende(!) op de ranglijst weliswaar met twee wedstrijden minder gespeeld. Zaak was in de strijd met AZ om de derde plek niet meer averij op te lopen.

Op een schotje van AZ-er Van Brederode na was er het eerste half uur van de wedstrijd werkelijk niets te beleven. Het oude probleem van veel te veel ruimte tussen de linies was duidelijk nog niet opgelost door Maurice Steijn, maar de spelers deden nog wel hun best. Maar het leek wel weer alsof de Ajacieden niet echt het idee hadden waar ze mee bezig waren. Uiteraard ook nog geen enkel Ajax-schot op goal. Tot de 36e minuut, na een combinatie tussen Brobbey en Forbs belandt de bal bij Bergwijn. Het schot van de aanvoerder wordt echter geblokt.

Twee minuten later ging Forbs neer in het strafschopgebied, maar de Portugees kreeg geen penalty van arbiter Lindhout en de VAR. Direct daarna moest Van Axel Dongen geblesseerd van het veld. De zoveelste tegenvaller op het blessurefront voor de jonge aanvaller. Hij werd vervangen door Mikautadze. Uiteraard werd de rust nog wel gehaald met een achterstand, want Hato gaf een dieptepass die niet aankwam, AZ kon lekker rustig opbouwen en na een steekpasje werd spits Pavlidis gevonden die hard raak schoot: 0-1. AZ was ook niet groots, maar dat is niet nodig tegen deze armzalige verzameling van spelers. Rust 0-1.

Rensch kwam na rust niet meer terug. De rechtsback had teveel last na een aanslag van ex-Ajacied Dani de Wit. Gaaei, die zeer ongelukkig speelde tegen Feyenoord, was zijn vervanger. Ajax ploeterde vanzelfsprekend verder in de tweede helft. Na een foute pass van Medić voetbalt AZ heel makkelijk door de defensie van Ajax heen. De Wit is de doelpuntmaker: 0-2.

In de inmiddels alweer 68e minuut kwam Van den Boomen Vos aflossen. Waarbij het leek alsof trainer Steijn het ook niet meer wist. Waarschijnlijk is dat wel waar. Toch scoorde Ajax. Mikautadze liep zich vast, Van den Boomen knalde tegen de bal en die werd van richting veranderd: 1-2. Toevalstreffer, maar de man met de megafoon op de tribune was weer wakker. Hierbij bleef het. De zoveelste wanprestatie van Steijn die blijft vervallen in dezelfde fouten. Waarom krijgt deze trainer nog de kans?

Aanvang: 14.30 uur – Scheidsrechter: Lindhout

Scoreverloop:

0-1, Pavlidis (45)

0-2, De Wit (57)

1-2, Van den Boomen (73)

Ajax: Gorter; Rensch (Gaaei/46), Medić (Akpom/89), Ávila, Hato; Vos (geel) (Van den Boomen/68), Taylor, Bergwijn (geel); Forbs, Brobbey, Van Axel Dongen (Mikautadze/41).

Wissels Ajax: Pasveer, Ramaj, Gaaei, Akpom, Salah-Eddine, Mikautadze, Van den Boomen, Sosa, Tahirović, Hlynsson, Godts, Banel.

AZ: Ryan; Sugawara, Bazoer (Martins Indi/71, geel), Penetra, Møller Wolfe (Kasius/88); Clasie, Mijnans; Lahdo (Sadiq/71), De Wit, Van Brederode; Pavlidis (Odgaard/78).

Wissels AZ: Verhulst, Owusu-Oduro, Martins Indi, Dantas, Odgaard, Sadiq, Mihailovic, Van Bommel, Poku, Goudmijn, Kasius, Goes.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.