Ajax en FC Antwerp eens over transfer Gastón Ávila

Ajax blijft bezig op de transfermarkt. Vandaag werd al officieel bekend dat centrumverdediger Josip Sutalo (Dinamo Zagreb) de Amsterdamse club gaat versterken. Gastón Ávila is de volgende verdediger die naar Ajax vertrekt.

Ajax en FC Antwerp hebben op hoofdlijnen een akkoord bereikt over de transfersom van Gastón Ávila. De Amsterdammers betalen 12,5 miljoen euro voor de 21-jarige linksback, melden bronnen rondom de kampioen en bekerwinnaar van België. De Argentijn zelf was mondeling al tot een akkoord gekomen met Ajax over een contract tot 2028.

Zodra het papierwerk tussen Ajax en de speler en de contracten tussen de clubs in orde zijn gemaakt, ondergaat Ávila de medische keuring. Ajax-trainer Maurice Steijn zal opgelucht zijn met de komst van de vleugelverdediger, want hij liet al meerdere keren duidelijk blijken dat de twee opties die de coach nu heeft, Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine niet voldoen als linksback. Ávila kan tevens uit de voeten in het centrum en kan dus als back-up dienen voor Jorrel Hato.

Of Ávila de laatste aankoop is van de Amsterdamse club tijdens deze zomerse transferperiode is zeer twijfelachtig. De club heeft nog elf dagen om zich nog verder te versterken.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.