Ajax en Onana maken het zichzelf weer moeilijk tegen Sparta: 2-1 winst

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam met de allergrootste moeite gewonnen (2-1). Het beeld van de laatste weken is niet veranderd: Ajax lijkt volledig uitgeblust en sommige spelers lijken niet meer met het hoofd bij Ajax te zijn.

Ajax kwam zoals vaker deze tweede seizoenshelft op achterstand. Ex-Ajacied Joeri de Kamps strafte in de 33e minuut een slechte voortzetting van doelman André Onana met een schitterend schot af. Davy Klaassen schoot Ajax in de 48e minuut op gelijke hoogte. Daarbij ging de Sparta-keeper niet vrijuit.

Dusan Tadic nam in de 62e minuut een vrije trap die Adil Auassar met een arm blokte. De Ajax-captain benutte zelf de strafschop. Een treffer van Sébastien Haller werd nog afgekeurd omdat de spits millimeters buitenspel stond.

Ajax ontsnapte weer. In de eerste helft leek het werkelijk nergens op wat Ajax op de mat legde. Misschien 1 of 2 kansjes. De tweede helft was iets beter, maar het is ridicuul dat de Ajax-fans nog moesten beven of het team de voorsprong over de eindmeet weet te trekken.

Het als tweede geklasseerde PSV volgt nu op 7 punten met 1 wedstrijd minder gespeeld. De club uit Eindhoven ontvangt zondag RKC Waalwijk.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.