Ajax en PSV in topper in evenwicht: 1-1

Om 20.00 stond er een topper op het programma in de Johan Cruijff Arena. Ajax nam het op tegen koploper PSV. De Amsterdamse club had daarbij weer de beschikking over de herstelde spelers Sutalo en aanvoerder Bergwijn. Aankoop Henderson maakte deze avond zijn debuut voor Ajax.

Verder had coach Van ’t Schip Rensch op de linksbackpositie gezet. Dit ging ten koste van Martha. PSV nam vanaf het begin het initiatief. Geen verrassing want de Eindhovense ploeg speelt met vertrouwen. Na dertien minuten kreeg Bergwijn de eerste serieuze mogelijkheid, maar de aanvaller schoot slecht en ongecontroleerd in. Rensch raakte vrij snel daarna geblesseerd aan zijn bovenbeen, maar de tijdelijke linksback kon toch verder. In de negentiende minuut werd Brobbey prachtig weggestuurd door Berghuis, de spits ging alleen af op PSV-keeper Benítez, maar hij werd teveel naar de zijkant gedrongen, Brobbey vond toch Berghuis en de spelmaker rondde wel af: 1-0! Het was duidelijk dat Ajax het initiatief daarvoor ook al had overgenomen.

Rensch kon toch niet verder en hij werd in de achtentwintigste minuut afgelost door Sosa. Ajax bleef toch ietsjes sterker dan PSV en Taylor had nog een kans, maar het schot van de middenvelder miste vaart. En uiteraard werd het direct daarna 1-1. Saibari gaf voor, Sosa stond opeens tegenover De Jong en die laatste was scherper. Het stond weer gelijk na de eerste kans van PSV. Ajax was even beduusd, maar beide ploegen kwamen niet meer tot grote kansen. De blessure van Rensch brak een beetje het momentum van Ajax. Erg zonde, want de Ajacieden waren best goed bezig.

Ajax kwam met dezelfde elf de kleedkamer uit. In de vijftigste minuut kreeg Ajax via Bergwijn de kans op een nieuwe voorsprong, maar hij schoot geplaatst maar te slap in. In de achtenvijftigste minuut kreeg PSV een kans maar Ramaj redde op het harde schot. In de 68e minuut was Luuk de Jong weer irritant en zorgde hij voor een opstootje. Even later kopte hij via een corner op de lat. Een minuut later kopte de PSV-spits weer gevaarlijk in maar het bleef vooralsnog gelijk. Brobbey kreeg 19 minuten voor tijd eigenlijk een grotere kans. Hij ging alleen op goal af, maar zijn linkerbeen is niet zijn sterkste been.

Berghuis werd een kwartier voor tijd licht aangeslagen naar de kant gehaald. Tahirovic was zijn vervanger. Taylor kreeg een grote kans na voorbereidend werk van Brobbey, maar de middenvelder moet echt eens aan zijn schot gaan werken wan het leek op niets. Weer een grote kans daardoor om zeep. Van Aanholt had een schot van buiten de 16, maar Ramaj, die niet echt veel te doen kreeg, deed weer goed zijn werk.

Ajax had het in de slotfase conditioneel moeilijk, maar weer Taylor kreeg in de eerste minuut van blessuretijd een grote kans, maar zijn harde inzet werd verwerkt tot een corner. 1-1 was de eindstand. Ajax leek onder leiding van Henderson stabielere geworden.

Aanvang:  20.00 uur – Scheidsrechter: Gözübüyük

Scoreverloop:

1-0, Berghuis (19)

1-1, De Jong (34)

Ajax: Ramaj; Gooijer (Gaaei/80), Sutalo, Hato (geel), Rensch (Sosa/28); Henderson, Hlynsson, Taylor; Berghuis (Tahirovic/74), Brobbey, Bergwijn.

Wissels Ajax: Rulli, Gorter, Gaaei, Akpom, Forbs, Kaplan, Medić, Sosa, Fitz-Jim, Tahirović, Martha, Banel.

Opstelling PSV: Benítez, Teze, Ramalho (geel), Boscagli, Dest (Obispo/89); Mauro Júnior (Babadi/85), Schouten (geel) (Van Aanholt/74), Saibari; Bakayoko, De Jong, Lozano.

Wissels PSV: Drommel, Waterman, Sambo, Obispo, Van Aanholt, Babadi, Land, Uneken.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.