Ajax – FC Utrecht 3-1: Nog kans op een van de drie Europese toernooien

De laatste thuiswedstrijd van het rampseizoen 2022/23. Tegen FC Utrecht stond er nog wel wat op het spel. Mocht Ajax nog kans maken op Champions League-voetbal dan zou PSV punten moeten verspelen tegen Heerenveen. Ook Europa League-voetbal is nog lang niet zeker voor de aftredende voetbalkampioen. Met slechts twee punten voorsprong op nummer drie AZ Alkmaar zou Ajax ook dat nog kunnen mislopen.

Na vier minuten kreeg Ajax al een levensgrote kans. Brobbey kon vogelvrij inkoppen, maar weer faalde de spits. Weer drie minuten later faalde Tadic toen hij in vrije positie te wild inschoot en de keeper redde. Binnen het kwartier wist ook Taylor de openingstreffer niet op het bord te krijgen: de middenvelder schoot rand zestienmeter net over. Na 20 minuten kon de goal niet meer uitblijven. Hato ging goed door, Tadic hield de bal vast en gaf die mee aan Wijndal die voorzette op Bergwijn. Die schoot van ongeveer 16 meter de 1-0 binnen. Volledig terechte tussenstand.

In de 30e minuut was Brobbey alweer dichter bij een doelpunt. Hij kopte deze keer een voorzet van Bergwijn op de paal. Ajax ging door met kansen missen. Zo ook in de 34e minuut. Weer Bergwijn was na goed afleggen van Tadic dichtbij zijn tweede doelpunt. Ajax bleef doorgaan met leuk voetbal tot en met de rust, maar 1-0 was de ruststand. PSV stond met 1-2 achter thuis tegen Heerenveen. Als het zo allemaal zou blijven dan zou Ajax nog kans maken op alle drie de Europese toernooien!

Ook direct in de tweede helft bleef Ajax doorgaan met kansen missen. Weer Brobbey miste een enorme kans. Douvikas maakte op werkelijk ridicule manier gelijk. Tegenover 5(!!!) verdedigers van de Amsterdammers wist de spits zich weliswaar knap vrij te spelen en Rulli te passeren. De eerste ‘kans’ van de tegenstander was direct raak. Compleet tegen de verhouding in, maar ook een oude voetbalwet: als je zelfs de kansen niet afmaakt…

En Ajax ging door…met kansen missen. En PSV kwam zelfs achter met 1-3! Het zou typisch het Ajax zijn van dit seizoen als ze zelfs deze laatste strohalm niet zouden pakken. Maar in de 68e minuut gebeurde het dan toch! Brobbey scoorde de 2-1! Een intikker maar toch. Ajax was er uiteraard nog niet, want de wankele defensie van Ajax is een garantie op tegengoals. Utrecht kopte nog op de paal na een vrije trap.

Het team van Heitinga viel na de voorsprong uiteraard weer terug in traag spel. Ondertussen was PSV alweer teruggekomen naar 3-3. Het bleef billenknijpen, maar in de derde minuut van de blessuretijd was dat voorbij. Invaller Godts legde mooi terug en Klaassen tikte kalm de 3-1 binnen. Bij PSV bleef het 3-3, dus als Ajax volgende week wint en PSV verliest dan kan Ajax nog tweede worden…

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.