Ajax geeft zege in blessuretijd weg tegen Almere: 2-2

In vergelijking met afgelopen donderdag had interim John van ’t Schip weer enkele wijzigingen in petto. Mikautadze kreeg een kans achter de spitsen en ook de backs Sosa en Rensch mochten beginnen in het aanvallende ingestelde basisteam. Dit ging ten koste van Vos, Martha en Gaaei. In Almere werd er om 14.30 afgetrapt.

Het eerste kwartier viel er niet veel te genieten. Twee kleine kansjes verdeelt over beide ploegen. Wat wel opvallend was dat Nijhuis al liefst vier(!) gele kaarten had getrokken. Drie voor Almere-spelers en een voor Ajacied Brobbey. Over de eerste helft was er niet veel te vertellen. Op misschien twee afstandsschoten van Bergwijn en Berghuis na liet Ajax aanvallend heel erg weinig zien.

Van ’t Schip was het met me eens, want hij wisselde liefst drie spelers tijdens de rust. Sosa, Mikautadze en Berghuis mochten gaan douchen. Gaaei, Tahirovic en Forbs mochten het gaan proberen. Vlak na rust werd een treffer van Almere terecht afgekeurd en namens Ajax wist Taylor het houtwerk te raken. Er was niet veel te beleven, want Ajax heeft amper creativiteit. Tot de 67e minuut. Ajax kwam achter. De Amsterdammers kregen een corner en uiteraard in de tegenaanval, na een enorme defensieve wanorde en zwak verdedigen, was het Ritmeester van de Kamp die 1-0 scoorde.

Lang kon Almere niet genieten want amper 1 minuut later stond het gelijk. Akpom was amper 1 minuut in het veld en hij scoorde na voorbereidend werk van Brobbey de 1-1. Beide spelers misten een kwartier voor tijd nog een enorme mogelijkheid. Het was weer Brobbey die belangrijk was. Tahirovic zette een aanval op, Brobbey kaatste en de middenvelder zette Ajax acht minuten voor tijd zowaar op voorsprong: 1-2! Maar uiteraard wist Ajax de winst niet over de streep te trekken, want Tahirovic veranderde in een held naar een schlemiel en veroorzaakte in blessuretijd een onnodige penalty: 2-2 eindstand.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.