Ajax heeft geen kind aan Fortuna; Amsterdammers winnen met 4-0

Ajax begon vanwege de afwezigheid van de geblesseerde Kudus met een opvallende naam in het elftal. Florian Grillitsch kreeg eindelijk eens een kans. De Oostenrijks international begon als centrale middenvelder. De wedstrijd tegen Fortuna Sittard in de Johan Cruijff Arena begon om 16.45 uur.

In de zesde minuut was het al raak. Voordat de 1-0 viel waren er al twee kansen te noteren, maar Berghuis was de eerste die raak schoot. Vanaf rand 16-meter was het de ‘rechtsbuiten’ die prachtig raak krulde. Ajax was na de openingsgoal veel sterker dan de Limburgers, maar vergat zich te belonen. Ballen werd net overgekopt of van de lijn gehaald. Ajax bleef doorgaan en beloonde zich in de 29e minuut met de 2-0. Weer was het Berghuis die knap afrondde in het dak van het doel. Het werd niet het startsein voor meer goals. De Amsterdammers vielen terug en Taylor, Bergwijn en Klaassen vervielen in het geven van zwakke passes. Ondanks de vele corners en kansen bleef het tot de rust bij 2-0.

Ajax begon aan de tweede helft met een nieuwe linksback. Hato kwam erin voor Baas. Een duidelijk signaal aan Wijndal. Hij is hierdoor derde keus geworden. Een hard gelag voor de voormalige aanvoerder van AZ Alkmaar. Ajax kreeg in de 54e minuut een corner, Berghuis legde na een corner goed opzij en richting Bergwijn; de aanvaller knalde vanaf randje zestien de bal keihard in de goal: 3-0. Fortuna deed een paar minuten later wat terug door op de lat te koppen. Fortuna speelde wat aanvallender en het was aan Ajax om daarvan de profiteren in de laatste 25 minuten.

Berghuis wat een minuut later dichtbij zijn derde treffer, maar de Ajacied schoot net naast. In de 72e minuut kwamen Conceiçao en Vos in het veld voor Klaassen en Grillitsch. Conceiçao kreeg een paar minuten later een grote kans, maar de buitenspeler raakte de bal verkeerd. Ook de andere invaller Vos kreeg nog een goede kans, maar de middenvelder schoot vanaf 16 meter net naast. Even later werd Conceiçao weer gevaarlijk, maar de Portugees vond de Fortuna-keeper op zijn weg.

In de 86e minuut was het toch raak. Weer Berghuis stak Taylor weg en de middenvelder schoot prima in. 4-0. Dezelfde stand die PSV gisteren behaalde tegen Excelsior. De Belg Godts en Regeer kregen nog wat speeltijd. 30 schoten, waarvan 9 op goal en 17 corners voor Ajax. Zegt alles over deze pot. Ajax was heer en meester en Heitinga kon nog de jeugd wat kansen bieden ook. Berghuis MvP en twee debutanten Vos en Godts. Prima Paasdag.

Aanvang: 16.45 uur – Scheidsrechter: Vd Graaf

Scoreverloop:

1-0, Berghuis (6)

2-0, Berghuis (27)

3-0, Bergwijn (54)

4-0, Taylor (86)

Ajax: Rulli; Sanchez (Regeer/87), Álvarez, Timber, Baas (Hato/46); Grillitsch (Vos/72), Taylor, Klaassen (Conceiçao/72); Berghuis, Bergwijn; Tadić (Godts/87).

Wissels Ajax: Pasveer, Stekelenburg, Bassey, Wijndal, Hato, Vos, Fitz-Jim, Regeer, Conceiçao, Godts, Brobbey.

Fortuna Sittard: Pandur; Pinto, Guth (geel), Siovas, Vita (Navarro/46); Erdogan (Gladon/46), Bistrovic, Özyakup (Duarte/63); Noslin (Embaló/63), Yilmaz (Buitink/79), Cordoba.

Wissels Fortuna Sittard: Buitink, Duarte, Embalo, Ferati, Gladon, Hendriks, Janssen, Navarro, Radic, Tasci, Van Beijnen, Van Osch.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.