Ajax Logo

Ajax heeft nieuwe hoofdscout binnen

Ajax heeft redelijk snel een nieuwe hoofdscout gevonden. De Amsterdammers zijn terecht gekomen bij Kelvin de Lang die over moet komen van Manchester City waar hij al sinds 2017 werkt en begon als jeugdscout en dit seizoen werkte hij rechtstreeks onder technisch directeur Txiki Begiristain. Volgens De Telegraaf gaat De Lang de opvolger worden van de onlangs vertrokken Henk Veldmate.

De 42-jarige Amsterdammer speelde zelf als voetballer voor het eerste elftal van SV Argon, volgde de sportopleiding op het CIOS en studeerde ook aan de Johan Cruijff University voor sportmarketeer. Daarnaast heeft De Lang ook zijn trainerspapieren gehaald en coachte in een ver verleden de oudste twee jeugdelftallen van HFC Haarlem, maar besloot zijn geluk te zoeken in de scouting. Zo werkte hij als Head of Marketing & Scouting voor Football Mix en daarna werd hij directeur bij Doyen Football Consulting voor hij overstapte naar Manchester City.

Ajax is bezig aan een opmars qua invulling van belangrijke posities. Zo is Sven Mislintat inmiddels officieel begonnen als technisch directeur, wordt Jan van Halst de ‘voetbalman’ in de RvC en De Lang dus de nieuwe hoofdscout. Mislintat zal ook nog een nieuwe hoofd jeugdopleidingen moeten aanstellen en ook nog de technische staf voor komend seizoen invullen. Tegelijkertijd zullen er een hoop mutaties in de selectie plaatsvinden waardoor de Duitser voorlopig niet stil hoeft te zitten.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.