Ajax komt wéér niet tot winst tegen Twente: “Had het niet zien aankomen”

Ajax – FC Twente eindigde na een erbarmelijke vertoning van de Amsterdammers in een 0-0. Daar mochten de Ajacieden nog blij mee zijn. Ondertussen heeft Ajax al 5 wedstrijden achter elkaar niet tot winst kunnen komen. Ajax-trainer Alfred Schreuder zag het slechte spel van zijn team weer niet aankomen.

‘Ik vond dat we heel erg nerveus begonnen. Zeg maar slecht voor ons doen’, zegt Schreuder in gesprek met ESPN. ‘Zeker in een thuiswedstrijd moeten we veel dominanter zijn. Ik had het niet zien aankomen. Ik vind dat we een supergoede trainingsweek achter de rug hebben. Het zag er hartstikke goed uit. Dan beginnen we zo en dat is onnodig. Dan ruikt FC Twente bloed en krijgen ze twee goede kansen’, vervolgt de hoofdtrainer.

‘Na de rode kaart (voor Devyne Rensch in de 35e minuut, red.) hebben we het uitstekend gedaan. De tactische discipline was hoog. Ik vind dat we nog goede kansen hebben gecreëerd met Taylor en nog een countermogelijkheid. 0-0 is normaal gesproken te weinig, maar als je het wedstrijdverloop ziet, dan moeten we daarmee kunnen leven’, aldus de geplaagde coach.

De volgende week staat de Klassieker Feyenoord – Ajax op het programma. Waren de spelers al daarmee bezig? ‘Ik denk niet dat de jongens bezig zijn met andere wedstrijden. We moeten het veel meer van ons af spelen. Het begon vaak al in de opbouw, waarbij we slordig waren in de keuzes. Als FC Twente met drie spitsen prest en wij bouwen met vier op, dan moet je vrij kunnen komen en vooruit kunnen spelen. Dat deden we heel slecht’, zo besluit de voormalige speler van Feyenoord.

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.