De Toekomst

Ajax moet soms jeugspelers kopen: “Op dat moment ga je op zoek”

Niet alleen bij het eerste van Ajax staan de zaakwaarnemers in de rij om spelers over te nemen. Ook op De Toekomst is het een komen en gaan van zakenlieden die in zee willen gaan met de jeugdige Ajax-talenten. De Amsterdamse club moet dan wel de markt op om deze opengevallen plekken op te vullen.

“Waar een gat valt, of als een lichting minder talentvol is, nemen we meer risico en investeren we wat geld”, zegt Saïd Ouaali, hoofd jeugdopleiding van Ajax, in gesprek met De Telegraaf. Daishawn Redan (16), vertrok onlangs naar Chelsea. Ouaali: „Je moet een spits hebben voor Ajax 1 voor de toekomst. Op dat moment ga je op zoek. Tegelijkertijd schromen we niet een speler te kopen voor een positie die al bezet is, als we een jeugdig toptalent ontdekken. Dan wachten we niet met handelen.”

De jeugdspelers kunnen in Engeland al tonnen verdienen. Daar kan Ajax niet in meegaan. „Wie blijft, kiest bewust voor zijn eigen ontwikkeling. Bijna alle spelers die als 16-jarigen vertrokken, zijn teruggekomen naar Nederland. Vervolgens spelen ze in het rechterrijtje en gaan ze clubhoppen. Als je Ajax op je cv hebt, is de kans groot dat je sowieso in de Eredivisie komt.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.