Ajax na makkelijke 5-0 winst op Vitesse naar het linkerrijtje

Door de afwezigheid van de Kroatische centrumverdediger Sutalo moest coach Van ’t Schip weer sleutelen aan de basis van Ajax. Rensch nam de positie over van Sutalo. Gaaei stond weer rechtsback. Centrumspits Brobbey was ook afwezig, Akpom kreeg eindelijk de kans in de basis. Berghuis en Bergwijn werden wel fit genoeg bevonden voor de thuiswedstrijd tegen Vitesse, de nummer laatst van de Eredivisie.

Er werd in de Johan Cruijff Arena om 21.00 onder leiding van scheidsrechter Higler afgetrapt. Na al 3 minuten was het raak. Kersvers international Hato zette een aanval op, via Taylor en Bergwijn kwam de bal weer bij Hato. De verdediger schoof de bal langs Room: 1-0! Higler moest eerst nog wel een minuut kijken of het wel echt een goal was. Al na acht minuten was het weer gelijk, leek het. Hamulic scoorde met een prachtige lob, maar de VAR zag dat het buitenspel was.

Een harde klap voor Vitesse, want het werd niet 1-1 en in de 12e minuut was het 2-0. Tahirovic gaf het mooie pasje op Taylor, die gaf mee aan Hlynsson die koel afmaakte. Ajax op rozen? In ieder geval bleef Ajax in het eerste halve uur makkelijk op de been. Het team voetbalde wat kleine kansjes bij elkaar. De grootste was die van Berghuis, die het slimme pasje van Akpom gered zag worden door de Vitesse-keeper. Ajax hobbelde naar de rust. Bijna was Vitesse dichtbij de aansluitingstreffer. Na een slecht opgezette aanval van Taylor counterde de bezoekers, maar de bal ging net langs de goede kant van de paal voor Ajax-goalie Ramaj. 2-0 was de ruststand.

De Amsterdammers begonnen ongewijzigd aan de tweede helft en in de 50e minuut was het 3-0. Na een voorzet leek Akpom te scoren, maar het was Vitesse-verdediger Oroz die de bal in eigen doel werkte. Acht minuten later was het wel Akpom die scoorde. Via een corner kopte de spits binnen, maar daarbij ging de Vitesse-keeper niet vrijuit: 4-0! Wedstrijd leek nu echt gespeeld.

Misschien ging Van ’t Schip nog enkele spelers speeltijd gunnen. Dat deed de coach ook, maar een minuut daarvoor werd het nog 5-0: Berghuis gaf aan en Taylor maakte het mooi af. In korte tijd kwamen Forbs, Mikautadze (68), Medic en Godts (75) in het veld. Het leverde nog wat kansjes op, maar het bleef bij 5-0. Weer in het linkerrijtje (achtste) en een positief doelsaldo. Het gaat vooruit…

Aanvang: 21.00 uur – Scheidsrechter: Higler

Scoreverloop:

1-0, Hato (3)

2-0, Hlynsson (12)

3-0, Oroz (50, eigen goal)

4-0, Akpom (58)

5-0, Taylor (67)

Ajax: Ramaj; Gaaei, Rensch, Hato, Martha; Tahirović (Medic/75), Hlynsson (Forbs/68), Taylor (Salah-Eddine/83); Berghuis (Godts/75), Akpom (Mikautadze/68), Bergwijn (geel).

Wissels Ajax: Rulli, Setford, Forbs, Salah-Eddine, Medić, Mikautadze, Sosa, Ávila, Godts.

Vitesse: Room; Oroz, Isimat-Mirin, Hendriks, Cornelisse (geel); Tielemans, Kozlowski (Arcus/64), Meulensteen (Domgjoni/46) (geel); Manhoef (De Regt/83), Hamulic (Voelkering Persson/83), Boutrah.

Wissels Vitesse: Schubert, Bramel, Arcus, Voelkering Persson, Domgjoni, De Regt, Van Zwam, Visser.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.