Edwin van der Sar

Ajax nog zwakker dan PSV en tweede plek raakt uit zicht: 3-0 verlies

PSV – Ajax. Een cruciale wedstrijd op weg naar de tweede plek voor beide clubs. Ajax en PSV hebben een gelijk puntenaantal. In de jacht op weg naar voorronde CL is het belangrijk dat er vandaag zeker niet verloren zou worden. De Amsterdammers deden dit nog steeds zonder de geblesseerden Rensch en Kudus en de geschorste Alvarez.

Sanchez pakte in de beginfase direct een domme gele kaart op de helft van PSV. PSV ontwikkelde veel druk en Ajax beperkte zich tot tegenhouden en wegwerken. In de 13e minuut was het dan ook 1-0 via Luuk de Jong. Daarna ontspon zich een saai schouwspel. PSV hoefde niet en Ajax kon niet. Er viel nog wel een gele kaart voor Sangaré na een smerige overtreding op Tadic. Een half uur was voorbij en Ajax had nog niet op het doel van de Eindhovense formatie geschoten.

Iets na een half uur kreeg Ajax wel een kans, maar Taylor schoot de voorzet van Sanchez zeer zwak in en meer dan een corner restte er niet voor Ajax. Een paar minuten later kreeg Bergwijn ook een prima kans nadat de verdediging van PSV helemaal open lag, maar ook de grootste aankoop van het seizoen produceerde een waardeloos rolletje. Lamme tegen de blinde. Ook PSV zwak, maar Ajax nog zwakker en vooral minder inzet. Toch kwam de ploeg tot 2 grote kansen, maar de rollertjes van Taylor en Bergwijn zijn dan typisch voor het Ajax van dit seizoen. Ruststand 1-0.

Heitinga wisselde in de rust verdediger Bassey in voor de aanvaller Brobbey. De Amsterdammers begonnen niet scherp en Rulli moest redden op een afstandsschot van een PSV-er. Het ging maar door: Bakayoko kreeg een niet te missen kans en even later kreeg PSV een penalty. Uitgerekend Brobbey verloor de bal, Simons ging door en Rulli legde hem neer. Simons verzilverde de gouden kans: 2-0. Brobbey miste enige minuten later een prima kans, maar ook de spits maaide over de bal heen. Treurig.
Uiteraard werd er iets gegooid op het veld en de wedstrijd werd gestaakt. Tijdelijk, want er werd geen speler geraakt.

Na 15 minuten kwam de helden weer uit de catacomben. Niet veel later had Ajax pech nadat Taylor in 1 schot 2 keer de paal raakte. Geluk dwing je af….en dit seizoen is er binnen en buiten het veld niet afgedwongen. Er viel wel iets meer te zien op het veld, maar het bleef zwak allemaal van beide ploegen. De Jong scoorde de 3-0 nadat Simons Sanchez in de luren legde. Heitinga bracht 5 minuten voor tijd nog Lucca in het veld voor Sanchez….zegt eigenlijk alles.

Met volgende week de bekerfinale en de week daarop Ajax – AZ op het programma kan het zomaar een waar rampseizoen worden. Eigenlijk is het dat nu al.

Aanvang: 14.30 uur – Scheidsrechter: Gözübüyük

Scoreverloop:

1-0, De Jong (13)

2-0, Simons (52, p.)

3-0, De Jong (77)

PSV: Benítez; Teze, Ramalho (Boscagli/73), Branthwaite, Van Aanholt; Sangaré (geel), Til (Gutiérrez/65) (geel), Veerman; Bakayoko (Hazard/65), De Jong (Silva/85), Xavi Simons (Saibari/85).

Wissels PSV: Drommel, Waterman, Silva, Hazard, Gutiérrez, Boscagli, El Ghazi, Saibari, Mwene, Leysen, Seelt.

Ajax: Rulli (geel); Sánchez (geel) (Lucca/85), Timber, Bassey (Brobbey/46), Hato; Klaassen, Grillitsch, Taylor; Berghuis (geel), Tadić, Bergwijn.

Wissels Ajax: Stekelenburg, Pasveer, Wijndal, Brobbey, Lucca, Baas, Regeer, Conceição, Hlynsson, Godts, Vos, Aertssen.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.