Ajaxinside.nl

Ajax heeft dinsdagavond een eenvoudige overwinning geboekt op Rangers FC. De Amsterdammers waren in het Ibrox Stadium met 1-3 te sterk voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Steven Berghuis, Mohammed Kudus en Conceicao maakten de doelpunten en Tavernier redde de eer van de thuisploeg. Ajax is als derde in de poule geëindigd en overwintert daarmee in de Europa League. 

In de eerste helft was de ploeg van Alfred Schreuder de bovenliggende partij en al na vier minuten werd dit in de score uitgedrukt. Na een uitstekende aanval via Tadic, Wijndal en Kudus rondde Berghuis het heel beheerst af met een bekeken schot. Aan de andere kant was de thuisploeg een keer dichtbij de gelijkmaker maar Bassey haalde een kopbal voor de doellijn weg. Na een klein half uur spelen verdubbelde Kudus de voorsprong op aangeven van Wijndal. De linksback maakte een sterke indruk maar moest vlak voor rust het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Rensch.

Na rust bleef Ajax het spel controleren en leek in het in de 58e minuut op 0-3 te komen toen Kudus een uitstekende pass van Rensch tegen de touwen schoot, maar de Ghanees stond een halve voet buitenspel. Er viel in de tweede helft verder lang niet heel veel te beleven tot de slotfase aanbrak waarbij Alvarez een strafschop veroorzaakte. Tavernier liet deze kans niet onbenut en redde de eer van de Rangers. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de aansluitingstreffer, want invaller Conceicao maakte direct daarna de 1-3 waarmee de eindstand werd bereikt.

Opstelling Ajax:
Pasveer; Sanchez, Timber, Bassey, Wijndal (44′ Rensch); Berghuis (55′ Klaassen), Alvarez, Taylor (87′ Grilitisch); Bergwijn (87′ Conceicao), Kudus, Tadic