Ajax stapje dichter bij vijfde plek na 1-4 winst op Volendam

Ajax nam het vandaag (14.30) op tegen FC Volendam. De club uit het vissersdorp staat op de één na laatste plek en staat al met 1 been in de Eerste Divisie. Maar gezien de vorm van Ajax is ieder team een grote opgave dus ook de Volendammers. Ajax moest het nog altijd doen zonder Bergwijn. De andere routiniers Henderson en Berghuis waren wel terug in de selectie. De eerstgenoemde kreeg een basisplaats toebedeeld.

De jongeling Hlynsson was ook nog steeds geblesseerd en zijn plek in de basis werd ingenomen door ‘rechtsbuiten’ Akpom. Ajax kwam in de beginfase uiteraard weer goed weg. De ploeg van Van ’t Schip kreeg een kansje en een corner en toen kreeg de ploeg een counter tegen. Rulli kwam daarbij dom uit en veroorzaakte een penalty, maar de Argentijnse doelman had het geluk aan zijn zijde want een Volendammer stond net aan buitenspel.

Na enkele kansjes voor Brobbey was het Taylor die Ajax op voorsprong zette. Eerstgenoemde kaatste op Taylor die van zo’n zestien meter de bal geplaatst in de hoek schoot: 0-1 in de vijfentwintigste minuut. Daarna gebeurde er amper meer iets. 0-1 was de ruststand. Volendam leek gebroken en Ajax kon of wilde niet beter en meer.

Na rust begon Ajax op zijn Ajax’s. Direct een grote kans voor de tegenpartij, maar weer kwamen de Amsterdammers goed weg. De bal werd naar voren geschoten, Sutalo greep weer eens niet in en Johnson lobte prachtig…maar op de paal. Toch kwam Ajax op 0-2. De niet bijster gelukkig spelende Godts zette door en voor, de bal werd nog aangeraakt door een Volendammer maar de bal viel voor de voeten van Akpom die simpel binnenschoof: 0-2 in de achtenvijftigste minuut. Ajax leek in veilige haven.

Ajax was helemaal veilig na de derde Ajax-goal in de zeventigste minuut. Rensch probeerde direct door de te spelen, maar struikelde. Brobbey pikte de bal op en scoorde met zijn linker zijn achttiende goal van het seizoen: 0-3. Berghuis kwam na wekenlange afwezigheid eindelijk weer eens in het veld. Diezelfde Berghuis liet zich snel gelden toen hij in de zevenenzeventigste minuut Taylor wegstuurde met een prima dieptepass, die laatste maakte zijn tweede treffer van de middag: 0-4. Ajax werkte zelfs aan het doelsaldo!

Maar neehoor, Ajax hield de nul niet. Akpom dacht aan een overtreding, maar de scheids liet doorspelen. De voorzet werd waardeloos ingeschat door keeper Rulli en Sutalo, niet hun eerste fouten deze wedstrijd, en het werd 1-4.

Nou, ja…nog twee wedstrijden te gaan. Tegen Almere en het al gedegradeerde Vitesse…Ajax staat nog vijfde. Dat was het wel.

FC VOLENDAM: Backhaus, Plat, Mirani (Benamar/76), Flint, Cox, Twigt, De Haan (Nazih/66), Le Roux (Mau-Asam/82), Booth, Vivaldo (Buur/66), Johnson (Douiri/76).

AJAX: Rulli, Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato, Henderson (S.Vos/81), Taylor, Mannsverk (v.d.Boomen/72), Akpom (Rijkhoff/88), Brobbey (Fitz-Jim/81), Godts (Berghuis/72).

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.