Ajax van 2-0 achter, 2-3 voor naar 4-3 verlies, ploeg nu zeventiende

Ondanks de eerdere wens van Ajax-coach Maurice Steijn om naar een vast elftal toe te werken had de Hagenees het elftal toch weer door elkaar gehusseld. Šutalo en Ávila zou het vaste verdedigingscentrum worden, maar die laatste zat weer op de bank. Daardoor schoof Hato weer naar het centrum. Sosa was deze keer de linksback. Ook de IJslander Hlynsson kreeg weer een kans op het middenveld. Dit ging ten koste van Berghuis.

Om 12.15 uur klonk het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Higler voor de aftrap. Een heuse degradatiekraker stond op het programma. FC Utrecht (nummer 18) en Ajax (nummer 16) gingen strijden om wie zich na de wedstrijd de nummer 17 mag noemen van de Eredivisie. In de 10e minuut was er iets wat op een Ajax-aanval leek maar een echte kans was het niet. In de 20e minuut kreeg Ajax de eerste echte kans, maar Hlynsson kon niet goed zijn voet achter de bal krijgen.

In de 32e minuut schoot Bergwijn hard op de goal na een soort van individuele actie. Utrecht lag er niet wakker van. Toch kreeg Ajax in de 36e minuuut de grootste kans. Hlynsson kreeg de bal toevallig voor zijn voeten en vanaf 11 meter schoot de Ajacied de bal naast. Uiteraard ging Ajax toch met een achterstand de rust in. De bal werd van rechts voorgetrokken, Sosa kopte weg maar door het midden. Daar stond Flamingo en die schoot, niet eens zo hard, van ongeveer 16 meter raak: 1-0. Tevens de ruststand.

De tweede helft begon desastreus. In de 47e minuut kreeg Utrecht een corner, ex-Ajacied en miskoop Mikey van der Hoorn kopte goed in en Gorter leek te redden, maar de keeper dacht dit voor de lijn te doen. Niet dus. 2-0 achter. Direct daarna kregen Utrechters nog een enorme kans op de 3-0, maar het was Ajax die de aansluitingstreffer scoorde. De bal werd van links naar rechts en weer vanaf links ingebracht, Sosa zette op goed geluk voor en Hlynsson werkte met zijn borst de bal het doel in: 2-1. Een paar minuten later stond het zelfs 2-2! Sosa had weer een prachtige voorzet in petto en het was weer Hlynsson die knap ineens afwerkte. Een krankzinnige eerste tien minuten van de tweede helft dus.

Het spel bleef op en neer gaan. Utrecht kreeg kansen, Ajax kreeg kansen. Zo ook in de 64e minuut toen Brobbey wilde aanleggen, maar de spits werd gehaakt. Penalty besliste Higler. Die werd verzilverd door Bergwijn. Toch werd het vijf minuten later weer 3-3 in de 70e minuut. Aan de linkerkant van Ajax kon Utrecht naar hartenlust combineren, de bal werd voorgetrokken en invaller Toornstra tikte de 3-3 binnen. In de 74e minuut moest de weer vreemd keepende Gorter zich geblesseerd laten vervangen. Ramaj kwam in het veld. Een paar minuten voor tijd redde de Duitse keeper geweldig en daarna werd de wedstrijd tijdelijk gestaakt nadat er iets op het veld werd gegooid.

Na 15 minuten kwamen de teams weer het veld op. En meteen was het raak. Sutalo schoof de bal weer in de voeten van de tegenstander, Utrecht kwam op en Fraulo lobte Ajax op een 4-3 achterstand. Direct daarna werd de wedstrijd opnieuw gestaakt, maar daarna vrijwel direct weer hervat. Steijn wisselde nog eens drie maal, maar het haalde weer niets uit. Ajax nu zeventiende met vijf punten na zeven wedstrijden.

Aanvang: 12.15 uur – Scheidsrechter: Higler

Scoreverloop:

1-0, Flamingo (44)

2-0, Van der Hoorn (48)

2-1, Hlynsson (52)

2-2, Hlynsson (55)

2-3, Bergwijn (65, p.)

3-3, Toornstra (71)

4-3, Fraulo (90)

FC Utrecht: Barkas; Novoa Ramos, Flamingo, Van der Hoorn (Fraulo/78), Sagnan, Leliendal; Booth (Azarkan/63), Labyad (Toornstra/67), Bozdoğan, Boussaid (Seuntjes/67), Descotte (Lidberg/68).

Wissels FC Utrecht: Raatsie, Branderhorst, Ter Avest, Van der Maarel, El Karouani, Jensen, Romeny, Toornstra, Azarkan, Fraulo, Lidberg, Seuntjens.

Ajax: Gorter (Ramaj/74); Gaaei, Šutalo, Hato, Sosa (geel) (Akpom/90+3); Tahirović (geel (v.d.Boomen/90+3), Taylor (Mikautadze/90+3), Hlynsson; Forbs (Berghuis/59), Brobbey, Bergwijn.

Wissels Ajax: Pasveer, Ramaj, Akpom, Salah-Eddine, Medić, Mikautadze, Van den Boomen, Berghuis, Ávila, Godts, Brandes, Gooijer.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.