Ajax verslaat AEK en knipoog Kroaat en gaat naar Conference League

Ajax staat laatste in de Europa League-poule en is uitgeschakeld voor dat toernooi. Een winstpartij vanavond (21.00 uur) in de Johan Cruijff Arena op AEK Athene zou wel betekenen dat Ajax door zou mogen gaan in de Conference League. Dat zou moeten gebeuren zonder Bergwijn en Berghuis. De eerste was nog niet fit en de tweede was geschorst. Het duo werd vervangen door Akpom en Forbs.

Ajax knoeide wat in het begin, maar AEK nog harder want Vida de knipoog Kroaat kopte bijna in eigen doel. Uitstel van executie want uit de daarop volgende corner kopte Akpom de bal in het doel. 1-0 na 5 minuten was de start die Ajax had gewenst. Ondertussen kregen Brobbey en Sosa de gele kaart. Uit de laatste overtreding kwam een vrije trap voort aan de rand van het strafschopgebied. Die werd ingekopt door Garcia. Na 10 minuten kon Ajax weer opnieuw beginnen. De wedstrijd ging op en neer. Tot de twintigste minuut toen Hato opkwam en goed doorzette, hij vond Taylor die koel afrondde: 2-1.

Ajax weer op voorsprong. Het beloofde een doelpuntrijke wedstrijd te worden. Maar ondanks meerdere mogelijkheden (vooral voor Ajax) scoorden beide clubs niet meer. Zonde want dit AEK was in de eerste helft al op een achterstand te zetten van minimaal twee doelpunten. Hopelijk zou dit zich niet gaan wreken in de tweede helft.

In de rust was er een opmerkelijke wissel te noteren. Brobbey bleef in de kleedkamer en zijn vervanger was ‘linksback’ Martha. Ajax had het wat moeilijk maar weer schoot de AEK-keeper Athanasiadis Ajax te hulp. Bij de 1-0 ging hij niet vrijuit, maar zeker bij de 3-1 van, weer, Akpom liet hij zich wel zeer makkelijk foppen door het slappe schot. Een marge van twee. De assist was van Martha. Dik twintig minuten kon Akpom de wedstrijd op slot gooien, maar hij plaatste de bal deze keer tegen de keeper. Daarna lobte de spits de bal nog eens tegen de paal aan.

Het laatste kwartier moest Ajax het doen zonder Rensch. Hij raakte geblesseerd aan zijn hoofd en werd vervangen door Gooijer. Die laatste maakte zijn debuut voor Ajax 1. Akpom miste zeven minuten voor tijd weer een kans alleen voor de doelman. Toch leek Ajax al in veilige haven. In de blessuretijd miste Akpom weer een kans alleen voor de keeper. De eindstand was en bleef 3-1.

Aanvang: 21.00 uur – Scheidsrechter: Pawson

Scoreverloop:

1-0, Akpom (5)

1-1, Garcia (11)

2-1, Taylor (20)

3-1, Akpom (56)

Ajax: Ramaj; Rensch (Gooijer/74), Šutalo (geel), Hato (geel), Sosa (geel); Tahirović, Hlynsson (Mikautadze/86), Taylor; Akpom, Brobbey (geel) (Martha/46), Forbs (Gaaei/62).

Wissels Ajax: Rulli, De Graaff, Gooijer, Gaaei, Medić, Salah-Eddine, Ávila, Martha, Mikautadze, Banel.

AEK Athene: Athanasiadis; Rota, Vida (geel), Moukoudi (geel) (Galanopoulos/83), Haji Safi; Eliasson, Szymański (Mohammadi/90+1), Mantalos, Amrabat (geel) (Pizarro/61); Garcia (Jønsson/83), Zuber.

Wissels AEK Athene: Theocharis, Sidibé, Mohammadi, Mitoglou, Pizarro, Jønsson, Galanopoulos.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.