Ajax verspeelt punten tegen laagvlieger Vitesse

Ajax heeft woensdagavond haar inhaalduel tegen Vitesse niet weten te winnen. In de Johan Cruijff ArenA speelde de ploeg van Alfred Schreuder met 2-2 gelijk tegen Vitesse. Million Manhoef maakte twee goals namens de Arnhemmers en voor Ajax waren Dusan Tadic en Lorenzo Lucca trefzeker. Ajax speelt voor de winterstop nog één duel. Aanstaande zaterdag op bezoek bij Excelsior.

Vitesse liet Ajax het spel maken en al na zes minuten spelen was het raak. Bergwijn gaf een mooie voorzet op Tadic die sneller bij de bal was dan de keeper en scoorde: 1-0. Niet veel later miste Klaassen een grote kans op 2-0 en raakte Kudus de paal. Waar Ajax de score had moeten verdubbelen, was het Vitesse dat met een zeldzame uitbraak langszij kwam dankzij een goal van Manhoef. Vlak voor rust kreeg Kudus nog een kans op de 2-1, maar de Ghanees schoot recht op doelman Reiziger af.

In de tweede helft ging Ajax volle bak op zoek naar de voorsprong. Bergwijn kreeg al snel een grote kans, maar miste van dichtbij en aan de andere kant counterde Vitesse direct maar trad Pasveer reddend op. Schreuder greep daarna in en bracht Conceicao, Blind en Brobbey in de ploeg. De Portugees, die dreigend inviel, miste een grote kopkans. Niet veel later schoot Berghuis op de lat en vlak daarna raakte ook Blind het aluminium. Het zat Ajax niet mee want Vitesse counterde wederom via Manhoef en hij was wederom trefzeker: 1-2.

Met nog een kwartier te spelen werd pinchhitter Lucca gebracht en hij maakte net als tegen PSV al snel een goal. De Italiaan kopte een afgemeten voorzet van Blind tegen de touwen waarna Ajax nog tien minuten had om naar de winnende treffer op zoek te gaan. Maar ook Vitesse bleef gevaarlijk en Pasveer moest nog tweemaal reddend optreden om een nederlaag te voorkomen. Aan de andere kant had Brobbey de 3-2 op zijn schoen, maar de spits schoot uit een moeilijke hoek op de paal en daarmee bleef de eindstand steken op 2-2.

Opstelling Ajax:
Pasveer; Rensch (73′ Sanchez), Timber, Bassey, Wijndal (59′ Blind); Klaassen (59′ Conceicao), Taylor, Berghuis; Tadic, Kudus (59′ Brobbey) en Bergwijn (78′ Lucca).

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.