Ajax wil zich versterken met Rosario

Pablo Rosario moet één van de zomeraanwinsten van Ajax gaan worden. De voormalig PSV’er staat nog tot medio 2026 onder contract bij OGC Nice waar hij onder Francesco Farioli een belangrijke speler was. De Italiaan wil de Amsterdammer graag meenemen naar Ajax. Volgens De Telegraaf ligt er momenteel nog een te groot verschil in vraag en aanbod tussen club en speler, waardoor de deal nog niet beklonken is. Rosario zou wel openstaan voor een overstap naar Ajax, waar hij ook in de jeugd speelde.

Bij PSV stond de 27-jarige voetballer vooral bekend als middenvelder, maar onder Farioli wist hij zich te ontwikkelen tot een multifunctionele speler. Zo speelde hij bij Nice ook veelal als rechtsback of centraal achterin, van waaruit hij in verschillende situaties een overtal op het middenveld creëerde. Met zijn leeftijd valt Rosario ook in een categorie spelers die Ajax nog niet veel heeft: ervaren en tegelijkertijd in de bloei van zijn carrière met nog een kans op restwaarde.

Ajax zal intussen ook spelers moeten verkopen om serieuze investeringen aan te kunnen. Nu de voorbereiding op het nieuwe seizoen is begonnen, zal Farioli snel kunnen zien welke spelers wel en geen indruk maken en wie er mogen vertrekken.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.