AJAX WINT FINALE KNVB BEKER

Ajax heeft zondagavond de finale van de KNVB Beker gewonnen. In De Kuip was de ploeg van Erik ten Hag met ruime cijfers te sterk voor Willem II. De Amsterdammers wonnen met maar liefst 0-4 dankzij doelpunten van Daley Blind, Klaas Jan Huntelaar (2x) en Rasmus Kristensen. Het is voor Ajax de eerste prijs sinds het landskampioenschap in 2014. Naast de beker is Ajax nog volop in de race voor een nieuwe landstitel en de Champions League.

In de eerste helft ging het spel op en neer, zonder dat er hele grote kansen werden gecreëerd. Willem II oogde scherp, Ajax was slordig, maar het spelbeeld was in evenwicht. De eerste grote kans was voor Huntelaar die een voorzet van Van de Beek maar net naast tikte. Aan de andere kant was Isak gevaarlijk, maar hij benutte zijn kans niet en stuitte op Onana. Pas richting de rust werd de wedstrijd opengebroken toen Blind een voorzet van Tadic van dichtbij inkopte en de bal net over de doellijn zag verdwijnen: 0-1. Een minuut later was het opnieuw raak toen Ajax een mooie aanval had opgezet en de bal via Ziyech bij Huntelaar terecht kwam. De spits kapte een verdediger uit en schoot koelbloedig raak. 0-2 was ook de ruststand.

Willem II kwam in de tweede helft goed uit de startblokken en kreeg direct twee kansen, maar De Ligt en Onana wisten in te grijpen. Aan de andere kant was Ziyech gevaarlijk die de ver uitgekomen doelman voorbij was, maar vervolgens teveel verdedigers voor zich had om in het lege doel te schieten. Ajax kreeg steeds meer grip op de wedstrijd en in de 67e minuut werd de wedstrijd in het slot gegooid. Na wederom een goede aanval wist Van de Beek Huntelaar te vinden die van dichtbij zijn tweede van de avond maakte. Voor Ten Hag was het de ideale mogelijkheid om Ziyech, Tadic en De Jong te wisselen en daarmee te sparen. Intussen bleef Ajax mooi voetbal vertonen en dit leidde een klein kwartier voor tijd ook nog tot de 0-4 van Kristensen.

Opstelling Ajax:
Onana; Kristensen, De Ligt, Blind, Tagliafico; Van de Beek, De Jong (79′ Schöne), Mazraoui; Ziyech (58′ Neres), Huntelaar en Tadic (73′ Labyad)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.