Ajax wint probleemloos van RKC

Ajax heeft zondagmiddag zonder moeite gewonnen RKC en is daarmee het laatste blok voor de winterstop goed van start gegaan. De ploeg van Erik ten Hag was met 0-5 te sterk op bezoek in Waalwijk. Sebastien Haller (2x), Steven Berghuis (2x) en Jurriën Timber maakten de doelpunten voor de Amsterdammers.

Ajax ging voortvarend van start en creëerde al vroeg in de wedstrijd twee grote kansen via Haller en Tadic, maar beide routiniers wisten het doel niet te vinden. De angst op weer een lastige wedstrijd na het missen grote kansen werd echter al snel de kop ingedrukt toen Haller een voorzet van Tadic goed in de verre hoek raak wist te koppen na ruim een kwartier spelen. Niet veel later wist Pasveer zich te onderscheiden door een uitermate knappe redding te verrichten op een kopbal van Kramer. Vlak voor rust was het echter Berghuis die aan de andere kant de voorsprong voor Ajax verdubbelde.

Na rust bleef het spelbeeld gelijk. Ajax maakte het spel en ging op zoek naar doelpunten, terwijl RKC inzakte en loerde op een counter. Antony leek de 0-3 te maken, maar deze goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Niet veel later viel alsnog de 0-3 doordat Berghuis alert reageerde op de rebound van een schot van Haller. Ten Hag voerde daarna veel wissels door en bracht onder meer Klaassen, Daramy en Neres in de ploeg. Op aangeven van Daramy was het Timber die ruim tien minuten voor tijd de 0-4 binnen schoot.

Ook Neres droeg daarna zijn steentje bij door na een goede actie op de rechterflank Haller te bedienen die hard raak schoot en ook zijn tweede van de middag maakte en daarmee de eindstand op 0-5 bepaalde.

Opstelling Ajax:
Pasveer, Mazraoui, Timber (79′ Schuurs), Martínez, Blind, Álvarez, Gravenberch (60′ Klaassen), Berghuis (79′ Labyad), Antony (70′ Neres), Haller en Tadic (70′ Daramy)

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.