Akpom blij met persoonlijke benadering Van ’t Schip

Chuba Akpom leeft op bij Ajax onder John van ’t Schip. De aanvaller kwam afgelopen zomer over van Middlesbrough, maar kreeg onder Maurice Steijn weinig speelminuten en in de tijd die hij kreeg maakte hij geen sterke indruk. Onder leiding van Van ’t Schip mocht hij nu twee keer kortstondig invallen en maakte direct drie goals. Hoe komt dat? “Pas deze week voelde ik me weer een beetje de oude. De trainer heeft direct met me gesproken. Op een menselijk niveau, niet alleen over voetbal.”

De Engelse spits was open en eerlijk over zijn eerste maanden in Amsterdam. “Ik zat in een hotel en speelde niet. Ik had echt het gevoel dat ik hier alleen was.” Hij vertelt dat hij niet de enige nieuweling was die het zo heeft ervaren. “Het is heel zwaar geweest. Een nieuw land, een nieuwe omgeving en een nieuw team. Het was echt een struggle.” De nieuwe hoofdtrainer van Ajax sprak uitgebreid met meerdere spelers. “Bijvoorbeeld over hoe het met mij en mijn familie ging. We zijn voetballers, maar in de eerste plaats ook mensen.”

En dat heeft Akpom goed gedaan. De spits is inmiddels gesettled in een appartement en hij heeft dan ook de bladzijde omgeslagen en kijkt nu ook sportief weer vooruit. “We gaan met babystappen vooruit. Alle spelers kunnen hier een impact hebben, anders speel je ook niet voor Ajax. Het gaat allemaal om zelfvertrouwen. Als we dat hebben, komt het wel goed.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.