Ajax Logo

Alex Kroes: ‘Als ik morgen mag beginnen, dan heel graag’

Alex Kroes wil zo snel mogelijk starten in zijn functie als algemeen directeur bij Ajax. Momenteel ligt de situatie zo dat hij wegens een concurrentiebeding pas vanaf maart 2024 aan de slag mag. “Als ik morgen mag beginnen, dan heel graag. Je kan begrijpen dat ik ook met lede ogen aanzie wat er momenteel gebeurt. Ik denk nog steeds dat het heel lastig is om eerder te beginnen, maar ik sta er zeker wel voor open en dat weten de mensen binnen Ajax ook”, zo zegt hij in gesprek met de NOS.

Robert Eenhoorn (AZ) liet zondagmorgen doorschemeren dat er best een mogelijkheid is dat AZ Kroes eerder wil laten gaan, maar daar zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden en die zijn niet financieel. “De kier die Robert heeft aangegeven is er al een maand of anderhalf. Alleen ligt dat toch nog wat lastiger dan de meeste mensen denken, of weten”, legt Kroes uit. Momenteel is Jan van Halst interim algemeen directeur en hij vertrekt zodra Kroes komt. Van Halst keert dan niet terug in de RvC en zal Ajax dus verlaten.

Ook Ajax is er veel aangelegen dat Kroes eerder begint. Het is namelijk aan de algemeen directeur om een nieuwe technisch directeur aan te stellen en gezien er in januari weer een transferwindow aankomt, heeft Ajax die ook nodig na het vertrek van Sven Mislintat. Ook is het de vraag hoe lang de positie van Maurice Steijn houdbaar is. Mocht Steijn het niet redden, dan is het weer aan de technisch directeur in samenwerking met de algemeen directeur om een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen. Al met al taken die je niet aan een vertrekkende interim directeur wil overlaten.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.