Amsterdam ArenA

Alex Kroes gaat Edwin van der Sar opvolgen als algemeen directeur

Alex Kroes moet de nieuwe algemeen directeur van Ajax worden, meldt Ajax.nl. De raad van commissarissen van Ajax heeft Kroes voorgedragen als nieuwe algemeen directeur en directievoorzitter.

Hij wordt daarmee de opvolger van Edwin van der Sar. Wanneer de 49-jarige Kroes wordt benoemd is nog onduidelijk. Kroes was werkzaam bij AZ als Directeur International Football Strategy, maar hij heeft zijn arbeidsovereenkomst opgezegd.

AZ heeft ‘met verrassing’ kennis genomen van het voornemen van Ajax om Kroes te benoemen tot algemeen directeur. ‘Ondanks deze verrassing en het feit dat er een helder concurrentiebeding is vastgelegd (iets wat ook voor Ajax duidelijk is), wil AZ in alle redelijkheid en gezamenlijkheid kijken naar een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is en nadrukkelijk ook het belang van AZ dient’, laat de Alkmaarse club weten op hun officiële site.

‘Ik ben zeer verheugd en bovendien trots dat de club mij voor deze functie heeft benaderd. Voor mij is het hier allemaal in de jeugd begonnen en ben als speler van de zaterdagafdeling nu nog altijd aan Ajax verbonden’, laat Kroes weten aan de officiële site van Ajax. ‘Wat dat betreft breekt er straks een nieuwe fase aan in Amsterdam, daar heb ik enorm veel zin in. Ik heb nog een verantwoordelijkheid bij AZ en die zal ik de komende tijd ook nemen. Ik ben AZ dankbaar voor de kansen en mooie tijd die ik heb gehad.’

Voorzitter Pier Eringa van Ajax ziet Kroes als de kandidaat. ‘Wij zijn blij dat we met Alex Kroes een kandidaat gevonden hebben die deze belangrijke functie graag wil bekleden en bovendien aan het profiel voldoet om deze rol in te kunnen vullen. We zitten nog in een proces om te kijken wanneer hij zou kunnen beginnen, maar de eerste belangrijke stappen zijn gezet. Wij komen uiteraard met een update zodra er meer over te melden valt.’

Voordat Kroes aan de slag ging bij AZ, was hij grootaandeelhouder bij Go Ahead Eagles. Ook was hij mede-oprichter van makelaarskantoor SEG.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.