Alex Kroes: ‘Hij verdient deze kans’

Alex Kroes is blij met de aanstelling van Frank Peereboom als nieuwe hoofdtrainer van Jong Ajax. “Frank Peereboom werkt al meerdere jaren bij Ajax en hij heeft zich hier goed en breed ontwikkeld. Hij verdient deze kans”, aldus de technisch directeur van de Amsterdammers. “Zijn manier van werken past bij onze visie van ontwikkelen en kansen geven. Met de verschillende karakters van Yuri Rose en Urby Emanuelson als assistenten naast Frank hebben we een trainersstaf voor Jong Ajax met trainers die elkaar goed aanvullen.”

De 45-jarige oefenmeester is zelf ook content met zijn nieuwe functie. “Ik ben heel blij met deze stap. Voor mij is Ajax al jarenlang een uitstekende leerschool. Ik heb hier de cursus Coach Betaald Voetbal gehaald en ben actief geweest in verschillende functies, zoals vierenhalf jaar analist onder Erik ten Hag. Het is mooi dat óók trainers kansen krijgen bij Ajax. Ik heb me hier altijd op m’n plek gevoeld en kijk ernaar uit om de spelers van Jong Ajax te helpen met de laatste stap richting het eerste elftal. Talenten door ontwikkelen en afleveren bij Ajax 1 is het leuke aan deze baan. We willen wedstrijden winnen met aanvallend voetbal. Dat blijven de speerpunten voor komend seizoen.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.