Alex Kroes in beroep tegen schorsing

Alex Kroes is door Ajax per direct geschorst omdat hij een week voor zijn benoeming 17.000 aandelen kocht van Ajax en daarmee zou hebben gehandeld met voorkennis. Ajax is voornemens om de samenwerking per direct te beëindigen. “Wij zijn zeer onaangenaam verrast dat dit Ajax nu overkomt, want dit is zeer slecht voor de club en voor iedereen die de club een warm hart toedraagt”, zegt Michael van Praag namens de RvC.

Kroes zelf bevestigt dat hij in die tijd een aandelenpakket heeft gekocht, maar gaat in beroep tegen de schorsing. “Het is een aandelenpakket waarvan Ajax ten tijde van het rondkomen van mijn benoeming in augustus 2023 al op de hoogte was. In die periode heb ik uiteraard volledige openheid van zaken gegeven aan de rvc over relevante bezittingen, waaronder 42.500 aandelen in het kapitaal van Ajax.”

Het feit dat hij zijn laatste aandelenpakket een week voor zijn benoeming kocht, is wat hem betreft geen handelen met voorkennis. “Op dat moment was ik nog niet rond met Ajax, maar ik had er door mijn eigen intenties een goed gevoel bij. Het leek mij een positief signaal om vertrouwen in de club en naar aandeelhouders uit te stralen. Er zit ook zeker geen ‘quick win’ gedachte achter, ik wilde eerst zorgen dat het weer heel goed zou gaan met Ajax op allerlei vlakken.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.