Alex Kroes: ‘Zorgen voor een betere balans in de selectie’

Alex Kroes is vorige week vrijdag officieel begonnen aan zijn functie als algemeen directeur bij Ajax. De voormalig zaakwaarnemer wil Ajax uit het slop trekken.  “Iedereen moet weten wat er van hem of haar verwacht wordt. Ajax moet weer Ajax worden. De realiteit is dat we heel wat stappen moeten zetten. Ik heb voor drie jaar een contract getekend. Ik wil in mijn periode meestrijden om de titel. Is dat volgend jaar? Ik zou het geweldig vinden. Is dat realistisch? Waarschijnlijk niet”, zo vertelt hij tegenover Ziggo. “Rust is het belangrijkste. Dat begint bij sportieve prestaties.”

Die prestaties moeten komend seizoen worden geleverd door een beter samengestelde selectie. “De bezem door de selectie halen is heel negatief opportuun. We zullen moeten zorgen voor een betere balans in de selectie, punt. Wie daarin wel of niet moeten blijven, dat moeten we gaan bepalen. Dat zullen we de komende periode met elkaar bespreken. Hoe ziet die selectie eruit, hoe kan Ajax weer kampioen worden? Dat is een ingewikkeld en mooi traject”, aldus Kroes die zelf deels de touwtjes in handen neemt voor de komende transferwindow. “Ik ga het niet alleen doen en kan het ook niet alleen doen. Beslissingen over spelers en balans van het elftal gaan we gezamenlijk dragen. In een optimale structuur hoort er ook een technisch directeur bij, je kan hem ook een ander naampje geven.”

Verder moet er een nieuwe hoofdtrainer komen die de taken overneemt van John van ’t Schip. “Ik moet hem niet aanstellen, wij moeten hem aanstellen. Wij moeten heel goed nadenken over hoe de staf er voor volgend jaar uitziet. Marijn Beuker heeft een opzet gemaakt hoe de rolverdeling in de ideale wereld moet zijn bij Ajax. Die leggen we ter sparring ook nog bij Louis van Gaal en Danny Blind. Daarna gaan we nadenken over de meest perfecte invulling.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.