Alfred Schreuder: ‘De spelers zijn gretig’

Alfred Schreuder blikte vrijdag tijdens de persconferentie vooruit op de Klassieker tegen Feyenoord. “De spelers zijn gretig, er is een goede energie en ze hebben er zin in. Het is natuurlijk prachtig om de Klassieker te spelen”, aldus de hoofdtrainer van Ajax die een leuke pot verwacht. “Feyenoord is een voetballende ploeg. Ze willen graag de bal hebben, maar wij willen dat ook dus het zal een interessant gevecht worden.”

Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Mohammed Kudus zijn weer volledig inzetbaar. “Ze zijn alle drie fit genoeg om te starten. Het is moeilijk aan te geven of ze ook negentig minuten kunnen volhouden. Dat gaan we zondag zien”, aldus Schreuder die geen beroep kan doen op de geschorste Devyne Rensch en de geblesseerden Ahmetcan Kaplan en Florian Grillitsch. Daarnaast is Jay Gorter ziek.

Ajax zal zondag een goed resultaat moeten behalen om zicht te houden op het landskampioenschap. “We hebben de laatste vijf wedstrijden niet gewonnen, dus we moeten voor de winst gaan. Voor mij zie ik deze wedstrijd echter niet als cruciaal. Iedere wedstrijd die je speelt met Ajax moet je spelen om te winnen. Ik wil dat mijn ploeg dat uitstraalt. Wij willen kampioen worden en we staan een aantal punten achter, dus we kunnen zondag wel een hele goede stap zetten als we de titel willen halen.”

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.