Alfred Schreuder: ‘Ik ben misschien de enige die dat ziet’

Alfred Schreuder reageerde na het 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord gematigd tevreden. “We hadden moeite om de vrije man te vinden. Ik had het gevoel dat het druk zetten wel goed ging. Er waren veel duels. Feyenoord leek optisch misschien wat agressiever”, begint hij zijn analyse tegenover ESPN. “In de eerste helft gebeurde niet heel veel voor beide doelen. Er waren weinig kansen aan beide kanten. Wij kregen goede kansen via Kudus en Timber, dat was het wel. Verder hebben we niet veel gecreëerd.”

Schreuder vond Ajax sterker worden in de tweede helft. “Gaandeweg de wedstrijd zie je dat het veel beter werd. Taylor en Berghuis gingen wat dichter bij elkaar spelen en Bergwijn viel goed in”, complimenteerde hij de aanvaller. “Feyenoord was goed en we hebben in de tweede helft een prima Ajax hebben gezien, dat streed voor wat het waard was en goed terugkwam. Ik denk ook dat we op het eind misschien een penalty hadden verdiend”, aldus Schreuder.

Het is inmiddels de zesde competitiewedstrijd op rij die Ajax niet wint, maar de hoofdtrainer van de Amsterdammers ziet voldoende aanknopingspunten. “Feyenoord geeft het in het algemeen niet weg als ze voor komen. Wij komen goed terug in de wedstrijden en kregen nog meer mogelijkheden. Wij zijn groeiende en ik ben misschien de enige die het ziet.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.