Almada moet Kudus opvolgen

Mohammed Kudus is op weg naar de uitgang en de opvolger is wat Sven Mislintat betreft al gevonden: Thiago Almada moet Ajax komen versterken. De Argentijns international komt momenteel uit voor Atlanta United en is daar de sterspeler. Almada is een echte ‘nummer 10’ en zal dus vooral op het middenveld komen te spelen, wat ruimte op de flanken maakt voor Carlos Forbs en Fransico Conceicao.

Aan de transfer van Kudus naar West Ham United wordt momenteel de laatste hand gelegd. Gezien de Ghanees international al geruime tijd in de belangstelling staat van meerdere clubs en ook zelf graag een stap naar Engeland wilde maken, is het logisch dat Ajax de potentiële opvolgers al op een lijstje heeft staat en daarop prijkt de naam van Almada dus bovenaan. De 22-jarige middenvelder maakte voor Atlanta 16 goals in 55 duels en gaf ook 17 assists. Hij een begenadigde dribbelaar die ook een uitstekend schot in huis heeft.

Volgens insiders zou Almada eigenlijk 25 miljoen euro moeten kosten, maar bij een transfer naar Europa zou er een clausule in zijn contract zitten dat hij dan voor 15 miljoen euro weg mag.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.