‘Als deze groep niet volledig gefocust is, is elke wedstrijd lastig’

John van ’t Schip blikt vanuit het trainingskamp in Cadiz terug en vooruit op het huidige seizoen. De hoofdtrainer van Ajax miste de laatste twee duels tegen PEC Zwolle (gelijk) en Hercules (verlies) omdat hij voor de bruiloft van zijn zoon in Australië was.  “Ik kon niet slapen en toen heb ik het gevolgd met alleen geluid. Dat was ouderwets, net een radioverslag. Het is doodzonde dat we die wedstrijd niet hebben gewonnen”, zegt hij over het duel met PEC.

Ook de bizarre bekeruitschakeling tegen Hercules kreeg hij natuurlijk mee. “Vanwege het tijdsverschil was het lastig en die wedstrijd heb ik gevolgd via livescore. Het is absoluut niet goed. Als deze groep niet volledig gefocust is, is elke wedstrijd lastig. Dat is het al, maar als spelers ook nog eens vijf of tien procent minder geven, verlies je of speel je gelijk. De wedstrijd tegen Hercules is daar een goed voorbeeld van.”

De eerstvolgende competitiewedstrijd is uit bij Go Ahead Eagles. “We waren aan het opbouwen. We nemen dit mee, maar hier moeten we weer een herstart maken”, zegt hij over de voorbereiding op het trainingskamp. “Daarin moeten we toewerken naar de tweede seizoenshelft van het seizoen. Go Ahead Eagles is direct een lastige tegenstander.” Ook sprak hij over Bodo/Glimt, de tegenstander in de Conference League. “we weten dat het een goede ploeg is. In Noorwegen is het al jaren een club waar veel jeugd doorkomt. Ze hebben daar een succesvol model en fysiek zijn ze sterk. Het wordt geen makkelijk tweeluik.”

De komende weken hoopt Van ’t Schip middels trainingen zijn ploeg te verbeteren, want de afgelopen periode had Ajax twee wedstrijden per week waarin weinig kon worden getraind. “Ik wil fysiek en goed trainen en we hebben de komende periode een aantal weken met maar één duel. Dat betekent dat we doordeweeks meer kunnen doen, dat heb ik niet kunnen doen sinds ik ben gestart. Zo is het mogelijk om het spelsysteem te perfectioneren en er beter in te slijpen. Daar zit nog veel werk in.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.