Barslecht Ajax verliest van Ludogorets maar haalt toch Europa League

Ajax kan tegen Ludogorets niet beschikken over Steven Berghuis en Mohammed Kudus. Eerstgenoemde is herstellende van de griep, maar de Nederlands international zit wel op de bank. Kudus heeft inmiddels een transfer naar West Ham United gemaakt. Branco van den Boomen en Carlos Forbs zijn hun vervangers deze avond.

Ajax staat na de 1-4 overwinning van vorige week in Bulgarije al met een been in de groepsfase van de Europa League, maar deze thuiswedstrijd moet uiteraard nog wel worden gespeeld. In de Johan Cruijff Arena moet het publiek toch waar voor hun geld zien. Om 20.00 werd er afgetrapt.

Ajax was het eerste kwartier duidelijk sterker maar tot meer dan een schotje van Taylor kwam Ajax niet. Het tweede kwartier hetzelfde laken een pak, alhoewel Ludogorets wel iets meer uit hun schulp kroop. Veel was er echter niet te beleven aan beide kanten. Ook in het laatste kwartier. Creatieve armoede, geen chemie nog tussen de spelers. Saaie pot en dus een 0-0 ruststand.

Van den Boomen kon weer niet imponeren en hij bleef achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Klaassen. De oer-Ajacied mag vertrekken, maar wellicht kon de aanjager Ajax nog tot iets bewegen. Het eerste kwartier ging ook weer voorbij zonder enige kansen. In de 59e minuut kwam Berghuis Forbs aflossen. Hopelijk kon de meest creatieve Ajacied nog wat laten zien. Maar neehoor, want in de 62e minuut zorgde Tissera voor de 0-1. Een afgang voor Ajax, maar niet eens onterecht.

Aanvoerder Bergwijn, die ook slecht speelde, viel in de 71e minuut uit en werd vervangen door Godts. Ajax werd er niet gevaarlijker door. Sterker; Ludogorets kreeg 10 minuten voor tijd een behoorlijke kans op 0-2. Wijndal was ‘moegestreden’ en werd vervangen door Salah-Edinne. De linksback werd uitgezwaaid met een cynisch applaus en gefluit.

Afgelopen. De eerste helft was supersaai, de tweede helft was superslecht. Gelukkig kan Ajax de volgende wedstrijd beschikken over de meeste nieuwe aankopen, maar het zal ook weer een tijd duren voordat die gewend zijn. Het goede nieuws is dat de Amsterdammers vrijdag (morgen) in de koker zitten voor de loting voor de groepsfase van de Europa League. Het enige goede nieuws van vanavond. De toeschouwers zouden hun geld moeten terugeisen.

Aanvang: 20.00 uur – Scheidsrechter: Kružliak

Scoreverloop:

0-1, Tissera (62)

Ajax: Gorter; Rensch, Medić, Hato, Wijndal (Salah-Eddine/81); Tahirović, Van den Boomen (Klaassen/46), Taylor (geel); Forbs (Berghuis/59, geel), Brobbey, Bergwijn (geel) (Godts/71).

Wissels Ajax: Ramaj, Setford, Gaaei, Klaassen, Salah-Eddine, Berghuis, Vos, Rasmussen, Hlynsson, Godts, Aertssen, Banel.

Ludogorets: Sluga; Witry, Sonko Sundberg, Verdon, Heister (geel); Jordanov (Yankov/60), Gonçalves (geel), Piotrowski (Naressi/80); Vidal (Rik/66), Seco (Tissera/46), Tekpetey (Delev/81).

Wissels Ludogorets: Delev, Tissera, Pepelyashev, Son, Terziev, Yankov, Rick, Pedro Naressi, Padt, Plastun, Russo, Despodov.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.