Berghuis aanvoerder na blessure Bergwijn

Ajax moet het de komende weken stellen zonder Steven Bergwijn. De eerste aanvoerder van Ajax is geblesseerd geraakt. “Hoe lang we hem gaan missen, is een beetje afhankelijk van hoe zijn herstel gaat verlopen, maar ik denk dat we hem in ieder geval in februari missen en ook wel een gedeelte in maart”, zo vertelt John van ’t Schip op de clubsite van Ajax. Om die reden is Steven Berghuis voorlopig gebombardeerd tot de aanvoerder van Ajax.

Ook Devyne Rensch moet de komende speelronde tegen sc Heerenveen laten schieten. “Devyne maakt goede progressie, maar is er zondag nog niet bij. We moeten bekijken in hoeverre hij donderdag haalt of het weekend erop”, doelt de hoofdtrainer van Ajax op de duels tegen Bodo/Glimt en NEC. “Het is een beetje van dag tot dag bekijken, maar hij is dichter bij spelen dan we in eerste instantie hadden verwacht.”

Van ’t Schip kijkt uit naar het duel in Friesland waar de Amsterdammers de ongeslagen reeks van 12 wedstrijden op rij wilt gaan voortzetten. “Heerenveen is wisselvallig geweest de laatste periode. Ondanks dat de uitslag 4-1 was, was het hier gewoon een lastige wedstrijd. Heerenveen-uit is sowieso altijd lastig. We moeten ons goed voorbereiden en gaan proberen om met drie punten weg te gaan.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.