Berghuis: “Dat het zo positief uitpakt, had ik niet verwacht”

De 29-jarige Steven Berghuis maakte afgelopen zomer de veelbesproken transfer van Feyenoord naar Ajax. De aanvallende middenvelder heeft zich vanaf het begin welkom gevoeld in de Johan Cruijff Arena. De international heeft het mede daarom enorm naar zijn zin bij de landskampioen.

“Natuurlijk was het spannend hoe mijn overstap zou uitpakken, maar de goede ontvangst gaf me een steuntje in de rug en maakte de dingen gemakkelijker voor me”, zegt de voormalige aanvoerder van Feyenoord in gesprek met Ajax Life. “Natuurlijk moest ik de supporters overtuigen en nu nog steeds. Dat het zo positief uitpakt, had ik niet verwacht.”

Berghuis speelt nu op een hoger niveau, van de Conference League naar de Champions League. Ook speelt de technicus op een andere positie. “Voetbal is overal anders. Het ligt er aan wat voor trainer je hebt. Wat vraagt hij van je en op welke positie speel je?”, legt Berghuis uit. “Daarom vind ik deze fase leuk, omdat ik op een andere positie speel, waar ik nieuwe dingen leer. Ik heb geen zijlijn achter me en moet me anders oriënteren.” De Ajacied speelde dit seizoen zestien officiële wedstrijden, waarin hij vijfmaal scoorde en zeven assists gaf.

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
Ajax Life

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.