Louis van Gaal

Berghuis looft Van Gaal: “Iedereen weet waar hij aan toe is”

Steven Berghuis krijgt speeltijd op het WK, maar de Ajacied is geen basisspeler onder bondscoach Louis van Gaal. Toch is de international vol lof over de voormalige trainer van Ajax. Beiden hebben gemeen dat ze geloven in de wereldtitel.

“Ik zou hem omschrijven als kritisch, duidelijk en behulpzaam. Een man met humor ook. Met meetings kan hij grappig uit de hoek komen”, zegt Berghuis in gesprek met Voetbal International. Vooral de duidelijkheid van Van Gaal spreekt hem aan. “Iedereen weet waar hij aan toe is. Iedereen weet op welke positie hij zich moet richten en wat daar wordt verwacht. Ik denk dat iedereen daar een prettig gevoel bij heeft.”

Ook dat Van Gaal uitspreekt voor de wereldtitel te gaan is een positief punt. “Andere coaches zijn daar misschien wat voorzichtiger in of vonden dat niet nodig. Ik vind het wel wat hebben. Het is meer van: als je niet gelooft in de wereldtitel, wat heb je hier dan te zoeken?” Berghuis onderstreept de woorden van de Oranje-coach. “Er zijn zó veel goede ploegen op dit WK. Dat is echt niet misselijk. Het gaat erom dat je er als team in gaat geloven en dat uitstraalt. Dat vergroot volgens mij de kans dat het kan gaan lukken. En dat is precies waarvoor we hier zijn.”

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
Vi.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.